Сега четете
Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира за кмет на София

Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира за кмет на София

На следващите местни избори Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира за кмет на София. Това обяви самата тя в студиото на „Събуди се”. „Това е мое решение – взето отдавна. Много хора знаеха за него. Вече е време да бъде обявено пред всички”, посочи тя.

Във връзка с проверката на ул. „Граф Игнатиев” столичният кмет заяви: „Категорично нямаме притеснения. Това е най-проверяваният обект. Проектът е проверяван няколко пъти от прокуратурата, КПКОНПИ и МВР. Най-важното за нас беше, че през лятото дойдоха протоколите на ОЛАФ. Там се казва, че няма установени нередности”, посочи тя.

Фандъкова подчерта, че преди няколко дни е приключило делото на последна инстанция, в което има решение в полза на Столичната община срещу финансовата корекция, наложена от управляващия орган, за този проект.

За ремонта на жълтите павета столичният кмет каза, че те са „пренаредени безобразно” и затова са били поканени най-добрите експерти в страната за участие в експертен съвет.

Промените в градския транспорт

Столичният кмет отново заяви, че месечната карта за една линия ще бъде върната. Това обаче щяло да отнеме време. „Електронната система работи почти две години. Успешно е плащането с банкови карти”, заяви тя.

Вижте и

По думите ѝ хората възмутило решението за задължителна валидация. „Те не разбраха първо как и второ защо трябва да се валидират, след като имат карти. ЦГМ не успя да обясни, а това беше негов ангажимент”, е мнението ѝ.

Грипната вълна

По информация на директора на Столичната РЗИ Фандъкова обясни, че има покачване, но то е плавно и не е необходимо да се въвежда грипна ваканция. Към момента не е наложително и налагането на дистанционно обучение.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре