Сега четете
Бойко Борисов: Мигрантският натиск на българо-турската граница се дължи на две години бездействие

Бойко Борисов: Мигрантският натиск на българо-турската граница се дължи на две години бездействие

Мигрантският натиск на българо-турската граница се дължи на две години бездействие, сега темата отново се поставя на най-високо ниво, заяви на пресконференция в Ямбол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му, докато Бойко Рашков е бил министър на вътрешните работи, мигрантският натиск се е увеличил, защото е имало бездействие по отношение на граничната ограда и състоянието й. Сега по думите на Борисов има възстановяване на разговорите с турската страна по въпроса и затова той е оптимист, че проблемът ще се реши.

Президентът Радев отиде в Турция, срещна се с Ердоган – темата за миграцията бе поставена, Вежди Рашидов отиде в Турция, срещна с Ердоган – темата за миграцията бе поставена, делегация от Турция е в Народното събрание – темата за миграцията бе поставена, изброи Борисов, но добави, че тези разговори са се забавили с две години. Преди две години имахме нула миграционен натиск, каза още лидерът на ГЕРБ и заяви, че това се дължи на лични ангажименти от страна на турския президент и на председателя на Европейската комисия.

По темата говори и бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов. Не можеш две години да не си правил нищо по съоръжението и да искаш то да върши работа, каза той по повод лошото състояние на оградата по границата и намеренията на служебното правителство да направи ремонти и модернизация на техническото съоръжение. Според Маринов, още когато оградата е преминала за стопанисване към Министерството на вътрешните работи (МВР) е станало ясно, че няма да има финансов ресурс за поддържането й.

В състава на МВР има сили, които могат да се справят с мигрантския поток, но няма качествени политически и професионални ръководители, които да управляват противодействие на този натиск, смята Христо Терзийски, бивш министър на вътрешните работи от правителството на ГЕРБ.

Относно връчването на третия мандат за съставяне на редовно правителство, Борисов заяви, че единствената работеща и възможна коалиция е евроатлантическата. По думите му и в сегашния парламент такава конструкция от ГЕРБ – СДС, „Демократична България“ (ДБ), „Български възход“ и ДПС работи успешно за приемане на важни законопроекти.

„Ние не харесваме никоя партия. Затова сме изградили ГЕРБ. Припознали сме историята на СДС и затова сме заедно. Срещу всяка една партия имаме критики, но това е демокрацията. Считам, че ако мандатът се даде на ДБ, все още има шанс. Не ни остава нищо друго освен да изчакаме“, каза лидерът на ГЕРБ.

Вижте и

Борисов коментира и последните изказвания на вицепрезидента Илияна Йотова, че е логично третият мандат да отиде при политическа формация, която да продължи политиките на служебното правителство: „Може би БСП, защото в предишното служебно правителство беше Янаки Стоилов, сега е Крум Зарков, Весела Лечева, Явор Гечев, това са все висши кадри на БСП. Стефан Янев пък е бил два пъти служебен премиер. За да сложиш някого за премиер, трябва да ти е близък и да имате еднакво мислене, а и ти е бил секретар толкова дълго време“, каза Борисов.

„Ние няма как да подкрепим БСП, но уважаваме доста от политиките, които те водят“, отговори на журналистически въпрос той.

„Не е нормално да идем пети път на избори. С машините включително, ние сме изхарчили един милиард лева. Нови избори са още около 80 – 100 млн. лева. Представяте ли си тези пари да влязат в Ямбол, какво ще се случи с този град“, попита Борисов.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре