Сега четете
Първи сняг падна в София, обработват улиците срещу заледяване

Първи сняг падна в София, обработват улиците срещу заледяване

Първи сняг падна тази нощ в София,  започна обработка на улиците срещу заледяване в столичните райони „Панчарево“, „Витоша“ и „Овча купел“, както и по Южната дъга на Околовръстния път, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

 

Извършват се обработки със смеси срещу заледяване на стръмни участъци от улици и булеварди, по които се движи обществения транспорт.

 

На природен парк „Витоша“ се изпълнява опесъчаване и почистване на пътищата Бояна – Златни мостове и Драгалевци – Алеко.

 

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути, информират от общината.

 

В готовност са 166 снегопочистващи машини, разположени на 55 местостоянки на територията на Столичната община. Екипи на Столичния инспекторат и „Аварийна помощ и превенция“ следят обстановката на терен.

Вижте и

 

От Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ) предупредиха още вчера, че шофьорите трябва да подготвят автомобилите си за зимни условия. По пътя Монтана – София в района на прохода „Петрохан“ слаб снеговалеж и мъгла затрудни движението в неделя следобед.

 

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и са в готовност да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места, допълниха от АПИ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре