Сега четете
Никола Стоянов: Работим по вариант да се справим без „Газпром“

Никола Стоянов: Работим по вариант да се справим без „Газпром“

Работим по вариант да се справим без „Газпром“. Ако все пак те решат да ни доставят количествата, които дължат по договор и не сме си взели, това би помогнало да имаме още по-добра цена на микса за газа. Това заяви пред журналисти служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов. По думите му действията на служебното правителство в сферата на енергетиката са прагматични, а не представляват „завой към Русия“.

„Ние казваме, че има договор, който изтича на 31 декември, само след няколко месеца. Ще опитаме все пак да си вземем количества газ на цената, която е договорена, които биха ни помогнали за зимата. Най-вече биха помогнали на потребителите и българския бизнес цената на микса в България да падне още и да преминем по-леко през тази тежка зима за цяла Европа. Там не виждам завой, а виждам прагматизъм“, коментира Никола Стоянов.

„Ние категорично ще успеем да осигурим газ, влизайки в тази цена, която бизнесът иска от нас. Ако се получи възможност да използваме и газ от „Газпром“, е възможно цената да падне надолу“, смята той.

Вижте и

По темата за „ВМЗ“ – Сопот министърът още веднъж посочи, че дружеството е в добро финансово състояние, но изпитва затруднения с доставката на материалите, които използва при производството, заради което има опасност то да бъде нарушено.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре