Сега четете
Шишков: Към България ще потече газ от Гърция

Шишков: Към България ще потече газ от Гърция

снимка Булфото

Газ от Гърция към България вече тече. Това се случва в рамките на 72-часовата проба на тръбата. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков при участието си в предаването „Денят“ по „България Он Ер“, предават от пресцентъра на МРРБ.

Той допълни, че днес е заверил и екзекутивната документация, а от началото на другата седмица започва работа държавната приемателна комисия, която ще издаде акт 16 на обекта. „Държавата е готова за акт 16, остават документи от строителя, това, което зависи от нас, сме го направили“, категоричен беше арх. Шишков.

Той отново коментира, че е бил изненадан от протестите в първите дни срещу служебния кабинет с аргумента, че не желае да пусне газовата връзка. Това, по неговите думи, е демотивирало строителя и е можело да се превърне в проблем. Благодарение на непрекъснатия му контакт със строителя и инвеститора, съоръжението ще бъде завършено в срок.

Регионалният министър съобщи, че се очаква утре Министерски съвет да обяви магистралата от Русе към Велико Търново за национален обект, а понеделник или вторник другата седмица да бъде направен върховен експертен съвет, на който да бъде пусната заповед за одобряване на Подробния устройствен план (ПУП) на магистралата.

„Искам максимално бързо да започне планиране на целия коридор север-юг“, подчерта арх. Шишков и допълни, че за съжаление при предишните управляващи от ГЕРБ големите инфраструктурни обекти са се превърнали в сцени, а не в реални строителни обекти.

За 7-те месеца на редовния кабинет не е придвижено нищо и по строежа на АМ „Европа“. Сега проектът е съгласуван с всички министерства и инстанции, постигната е договореност и с кмета на Костинброд, който е имал възражения по ПУП-а. Със споразумение между МРРБ и общината проблемът е решен – ще бъдат изградени пътни връзки към Петърч. По-другата седмица ПУП за трасето ще бъде внесен  за одобряване.

Вижте и

Той коментира и резултатите от направената днес проверка на лот 3 на АМ „Хемус“.

„Сега, когато ние съживихме строителството, се оказва, че въпреки че сме осигурили парите, тези съоръжения, мостове, за които има да се одобряват наново проекти, не са готови и в тези участъци няма да може да бъде започнато строителство незабавно“. Строителят е уверил, че в рамките на няколко седмици ще бъдат внесени проектите, за да може бързо да бъдат одобрени и строителството да продължи с бързи темпове.

Източник: Петел.Бг

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре