Сега четете
В епохата на електронните медии журналистиката и дипломацията се промениха радикално

В епохата на електронните медии журналистиката и дипломацията се промениха радикално

„11 септември предизвика огромно земетресение в душите на Америка и на американците. Спомням си в детайли цялата сутрин на този ден преди 21 години. Слънчева сутрин, уж спокойно, а човек усеща, че нещо е станало. Полицаят пред сградата, където беше офисът на моя екип, каза бързо да се евакуираме, защото стана нещо много лошо. Когато влязох в офиса, секретарката беше много изплашена, телевизорът беше включен и CNN вече предаваше всичко, каквото се случва. Никога няма да забравя страховития полет на хора, които в отчаянието си скачаха от високите етажи на двата небостъргача“.

Това сподели пред БНР журналистът и дипломат Енчо Господинов, който през 2001 г. е в Ню Йорк, където работи в ООН като представител на Международния червен кръст.

Възпоменателни церемонии 21 г. след терористичните атаки на 11 септември в САЩ
Байдън заповяда разсекретяване на документи от 11 септември 2001 г.
„В епохата на електронните медии журналистиката и дипломацията се промениха радикално. Всичко започна много бързо да тече и част от журналистите нямат време да осмислят това, което виждат. Очите бързо виждат картината, умът трудно може да я анализира веднага“, коментира журналистът и дипломат.

Според Господинов на 11 септември 2022 г. „светът е опасен и много прилича на джунгла заради ерозията на международното право“:

Вижте и

„Имам чувство, че всички сме на „Титаник“, без значение в коя класа – първа, втора или трета, и не само капитанът вижда айсберга, който е съвсем наблизо. … Наблюдаваме свят, в който правото на силата взе връх над силата на правото. Силоваците в политика, а и по нашите пътища, дърпат конците и това е много опасен момент в човешката история“.

Интервюто на Диана Янкулова с Енчо Господинов в предаването „Неделя 150“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре