Сега четете
Накити за над 165 000 лева задържаха служители на „Капитан Андреево“

Накити за над 165 000 лева задържаха служители на „Капитан Андреево“

Накити на стойност 165 438 лева откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“ при проверка на лек автомобил с българска регистрация, влизащ от Турция, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Шофьорът и петимата пътници – български граждани, са заявили, че не пренасят стоки за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина на предната пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. При извършен личен преглед на водача в бельото му са установени три прозрачни плика също с изделия от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза откритите накити са с общо тегло 1838,20 грама.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Спрямо водача с инициали С.В. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Вижте и

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината до момента митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ са задържали близо 83 кг изделия от благородни метали, припомнят от Агенция „Митници“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре