Сега четете
Методи , когато ви ужили пчела, оса или стършел

Методи , когато ви ужили пчела, оса или стършел

Лятото е времето за отворени дрехи, пътувания из природата и страната. Насладете се максимално на всички удоволствия от топлата почивка, но не забравяйте и за насекомите.

Ако не сте алергични към ужилвания от оси, пчели и стършели, имате голям късмет: можете да минете само с леки болезнени усещания и подуване. Но страдащите от алергии трябва да бъдат много внимателни, със сигурност няма да е излишно. Научете как да осигурите първа помощ при ухапвания от насекоми на себе си и близките си.

За да предотвратите алергична реакция и да предотвратите разпространението на отрова:

Пийте много вода, за да намалите цялостната си токсична реакция. В допълнение към водата са чудесни сладката вода и горещият сладък чай.

На мястото на ухапването трябва да си направите студен компрес. Ще свършат работа кърпа или парче плат.Ако имате възможност и необходимите съставки под ръка, накиснете кърпа в разтвор на сода за хляб и нанесете върху областта на подуването за 20 минути. За да приготвите разтвора, разтворете 1 ч.ч. сода в чаша вода.

Бучка навлажнена захар ще ви помогне да изтеглите отровата от ухапването.

За да предотвратите алергична реакция, трябва да пиете антихистамин. Най-добре е винаги да ви е под ръка.

За облекчаване на подуване и болка:

Можете да направите компрес, като накиснете кърпа в студена вода, оцет и вода или втривате алкохол. Лимонов сок или тинктура с водка също ще свърши работа.

Вижте и

Ако имате под ръка плодове или зеленчуци, използвайте ги. Например половин парче лук, чесън, домат, ябълка или намачкани листа от магданоз могат да помогнат за облекчаване на отока и облекчаване на болката.

Ако сте взели със себе си аптечка, използвайте я. Намокрете таблетка валидол с вода и нанесете върху мястото на ухапване. Раната може да бъде намазана с Фенистил гел или псило-балсам.

Листът на живовляк, който е доста разпространен дори в града, е отличен при ухапвания от насекоми. Можете също така да направите разтвор от невен.

Ако излезете от града в природата , по-добре е незабавно да се запасите с необходимите средства. Те не заемат много място, но ще ви помогнат да не си разваляте почивката.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре