Сега четете
КЗК: Има данни за нарушения и дъмпинг на цените на горивата

КЗК: Има данни за нарушения и дъмпинг на цените на горивата

След искрите между управляващи и опозиция на тема образуване на цените на горивата, спорът се пренесе и в НС. Намеси се и Комисията за защита на конкуренцията след призив на ПП да го направи заради изказване на Делян Добрев от ГЕРБ, че “някой прибира по 10 милиона на ден от по-скъпите горива у нас”. От комисията обявиха в парламента, че имат данни за редица нарушения от страна на „Лукойл Нефтохим” и дъмпинг на цените. „Ако газът, токът и суровината на „Лукойл Нефтохим” не са се променили последните 6 месеца, защо горивото скочи с лев,” попита Делян Добрев.

В отговор Румен Гечев от БСП каза: „Ако имате компания, която продава бензин и сте намерили по-евтина суровина или готов бензин, който продавате, и всички го продават примерно по 4 лв,. но не, ти ще го продаваш по 3,20, така ли? Защото ти е евтина суровината? Ами щом пазарът казва 4, ще го продаваш по 4 и ще печелиш!” „Всички се съгласяваме, че свободният пазар е и път към демокрацията и към свободата на хората като цяло,” е мнението на Искрен Митев от ПП.

Надя Минчева от КЗК обясни дали КЗК може да се намеси при дъмпинг на цените. „Имахме такава информацияй. И през месец май беше образувано едно такова производство. Какъв е новият елемент в поведението на големия играч на пазарите? Не дава в срок оферта на цена за заявени коичества и съответно търговецът не може да оферира и надолу на своите клинети цена, което го затруднява. И той е принуден на свои редовни клиенти единствено да осигури количества. И оттам се получава един такъв дъмпинг.” Нова телевизия, новини в 19.00 часа

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре