Сега четете
Отбелязваме Международния ден в памет на загиналите при трудови злополуки

Отбелязваме Международния ден в памет на загиналите при трудови злополуки

Днес е Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки и професионални болести работници. 28-и април е и Световен ден за здравословен и безопасен труд. Тази година честването е под надслов „Да постигнем нулева смъртност на работното място до 2030-а година“.

По данни на Националния осигурителен институт през първото тримесечие на тази година са станали 600 трудови злополуки и са загинали 10 работника. През миналата година трудовите злополуки са 2 392, а смъртните случаи са 68, каза националният секретар по безопасност и здраве при работа на КНСБ Огнян Атанасов:

„През 2021 година забелязваме в сравнение след няколко години едно значително намаление на фаталните случаи на трудови злополуки. С 21 са случаите по малко в сравнение с 2020 година, което е доказателство за подобрен контрол и спазване на трудовото законодателство, но въпреки тази тенденция, всъщност България остава с референции с най висока смъртност при трудова злополука.

Вижте и

Последните данни на Евростат сочат, че България се нарежда на второ място след Франция по този негативен лош показател“. КНСБ ще връчи годишните награди „Прометея“на работодателите, които са постигнали добри резултати за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре