Сега четете
Делегация начело с премиера Кирил Петков започва визита в Украйна

Делегация начело с премиера Кирил Петков започва визита в Украйна

Българска делегация начело с премиера Кирил Петков ще бъде в Украйна, за да се запознае на място с нуждите от подпомагане, които страната ни може да осигури. Предвидена е също среща с представители на българската общност в Украйна.

В Киев Кирил Петков ще разговаря днес с президента на Украйна Володимир Зеленски след като двамата ще дадат съвместна пресконференция.

Посещението е предвидено и в градовете Бородянка, Буча и Ирпин, за да се видят щетите и разрушенията, причинени от руската агресия.

Заедно с премиера Петков пътуват министърът на отбраната Драгомир Заков, народните представители Калоян Икономов от „Продължаваме промяната“, Станислав Балабанов от „Има такъм народ“, съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов, както и директора на ситуационния център към външното ни министерство Антон Марков, съобщиха от пресцентъра на правителството.

В делегацията не участва представител на БСП по решение на партията, която е категорично против предоставянето на оръжие на Украйна.

Вижте и

Пред украинските власти страната ни ще постави въпроса за възможностите кораба „Рожен“ да бъде изтеглен от пристанището Черноморск.

/снимка: архив БГНЕС

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре