Сега четете
Откриха новия корпус на Областната болница във В. Търново

Откриха новия корпус на Областната болница във В. Търново

С церемония и освещаване официално бе открит новият корпус на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. В сградата, която е свързана чрез топла връзка с основния стационар на лечебницата, са преместени инфекциозното, неврологичното, ортопедичното, родилното отделение и неонатологията, които досега бяха във втората болнична база в кв. „Варуша“.

Кметът на старопрестолния град Даниел Панов уважи откриването и подчерта, че след повече от 30 години, в които се говореше за сливането на т.нар. Нова и Стара болница, днес то вече е факт.

„Поздравявам ръководството и изпълнителния директор д-р Стефан Филев, заедно с всички, ангажирани в реализацията на така важния за Велико Търново и целия регион проект. Вярвам, че със завършването на новата част на МОБАЛ великотърновци ще получават още по-добри медицински грижи, а младите лекари ще имат едни от най-добрите условия за специализация. Това е много добра основа, за да продължи развитието на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, която вече се доближава до нивото на университетските болници в страната, а местната власт ще съдейства с каквото нужно за този процес.

Благодаря на лекарите, на медицинските сестри и на всички здравни специалисти, които през последните трудни две години работиха самоотвержено за спасяването на стотици човешки животи и бяха здрава опора на обществото. Пожелах им да бъдат здрави, все така отдадени на благородната им професия и винаги да доказват смисъла на Хипократовата клетва“, каза по време на церемонията Даниел Панов.

Вижте и

Автор: Мирослав Дечев

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре