Сега четете
Рашков поиска цялостна проверка на дейността на отдел „Охранителна полиция“

Рашков поиска цялостна проверка на дейността на отдел „Охранителна полиция“

Резултати от разпоредена дисциплинарна проверка за действия на полицейски екип от ОДМВР – София

Със заповед на министър Рашков ГДНП започна цялостна проверка на дейността на отдел „Охранителна полиция“ на областната дирекция, както и на упражнявания контрол от страна на прекия ръководител

Дисциплинарната проверка бе разпоредена със заповед от директора на ОДМВР – София ст. комисар Живко Коцев веднага след разпространен в медийното пространство клип за неправомерни действия от двама униформени към водач на превозно средство. Целта на проверката бе изясняване на всички факти и обстоятелства по изнесения случай. В хода й е установена истинността на фактите, както и двамата служители – младши инспектори от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и магистрали“ – прекият извършител с 18 години стаж в системата на МВР, и водачът на служебния автомобил – 9 години работа във ведомството. Осъществени са съответните срещи с тях, на които са запознати със заключенията на комисията и са дали съответните обяснения за извършеното деяние, както пред прекия си ръководител, така и пред състава на проверяващата комисия. Междувременно от комисията е изискана и цялостната документация от 4 април, работния ден на двамата полицаи, в която е проследена и извършената административно-наказателна дейност по време на дежурството им. Изяснява се и начинът на ползване на техническите средства, в които се отразяват взетото отношение спрямо водачите и пътниците на МПС. Констатирано е, че случаят с чуждия гражданин не е докладван и отбелязан в документацията.
За изясняване на обективната истина, в рамките на проверката е изпратено искане до Дирекция „Консулски отношения“ за осъществяване на контакт с Посолството на Турция у нас с цел провеждане на среща с пострадалия водач. Използвани са и каналите на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ и българския полицейски аташе в Турция.

Същевременно, със заповед на министър Бойко Рашков, е разпоредена  цялостна проверка на дейността на отдел „Охранителна полиция“ на областната дирекция и на упражнения контрол от страна на прекия ръководител на двамата полицаи. За целта е сформирана комисия, в която са включени служители на ГД „Национална полиция“.

Вижте и

Паралелна проверка по случая е разпоредена и от административния ръководител на Софийската окръжна прокуратура.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре