Сега четете
ВСУ „Черноризец Храбър“ дава 30 стипендии за обучение в магистърска програма „Кръгова икономика“

ВСУ „Черноризец Храбър“ дава 30 стипендии за обучение в магистърска програма „Кръгова икономика“

Настоятелството на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ ще подкрепи развитието на иновативния образователен проект „Кръгова икономика“, като предостави 30 стипендии за обучение на студенти в едноименната магистърска програма за учебната 2021/2022 г. Инициативата е посветена на 30-годишнината на висшето училище и е подкрепена от Националното сдружение на общините в Република България, съобщиха от ВСУ.

Магистърската програма „Кръгова икономика“ се провежда под патронажа на Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия. Тя е първата програма в страната, интегрираща в комплексно и иновативно обучение по актуалните проблеми на опазването на околната среда и ефективното управление на ресурсите, в съответствие с международните, европейските и националните стандарти.

Програмата цели повишаване на административния капацитет в прехода от линейна към кръгова икономика. Тя е предназначена за подготовка на ръководители и специалисти в областта на екологията, ефективното използване на ресурсите и устойчивото развитие на регионите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре