Сега четете
Кой лъже софиянци със сладки приказки за „град за хората“?

Кой лъже софиянци със сладки приказки за „град за хората“?

Борис Бонев от „Спаси София“.

Неправителствената организация „Спаси София“ предлага столичният площад „Св. Неделя“ да стане пешеходна зона.

Море от паркирани коли, между които пешеходците си пробиват път – така изглежда най-централният площад Св. Неделя и натовареният пешеходен коридор, свързващ пешеходната ул. Витоша и метростанция Сердика.

„Ние се борим за това и още преди година внесохме доклад, с който колите се премахват и площадът става проходимо и свободно за пешеходците пространство. Трябва да се премахнат по-малко от 20 места, които даже не са част от Синя зона. 10 паркоместа се запазват извън пешеходния коридор, както и обслужването на хотела“, обясни Борис Бонев от гражданската инициатива, който е общински съветник.

Според организацията сегашната картина е недостойна за всеки европейски град и издава нежеланието на управляващите да въведат поне малко ред.

„Едногодишната ни битка за освобождаване на площад и пешеходен коридор от коли и съпротивата на ГЕРБ и Йорданка Фандъкова това да се случи, е ясен показател за техните приоритети, липсата на визия за София и даже отсъствието на понятието цивилизация в тези хора. Днес предложението ще се гласува в Столичен общински съвет и ще стане кристално ясно кой лъже софиянци със сладки приказки за #ГрадЗаХората, докато усвоява милиони, и кой истински подкрепя каузата София да стане нормален и комфортен за живеене град“, заяви Бонев.

Той подчерта, че предложението му се бави повече от година „умишлено от ГЕРБ и уж опозицията БСП“. ВМРО също е отхвърлил идеята. Бонев се надява при днешното гласуване „да направят правилния избор“.

Вижте и

Според него добрите идеи не трябва да са „лъжи по време на избори“, а реални ангажименти.

„Дано свършат поне нещо правилно в този мандат?, коментира още Борис Бонев.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре