Сега четете
Ректорът реши да върне на работа дисциплинарно уволненият преподавател Доц. Мартин Осиковски

Ректорът реши да върне на работа дисциплинарно уволненият преподавател Доц. Мартин Осиковски

Доц. Осиковски бе дисциплинарно уволнен миналата седмица, след като изказа твърдения, че Бойко Борисов водил част от предизборната си кампания в УНСС (включително, че посещението му в УНСС за завършване на строжена на новия корпус 2 дни преди изборите било с такава цел), в разрез с духа на закона зависшето образование. Той бе дисциплинарно уволнен за своите изказвания, като уволнението твърдеше, че тези твърдения са невярни и са уронили доброто име на университета.

В защита на Осиковски бе създадена подписка от негови студенти от „Медии и Журналистика“, която до ден днешен събра над 6,200 подписа.

В допълнение, през последните няколко дни бе създадена и втора петиция в защита на Осиковски, този път от преподаватели в УНСС, която също сабра редица подписи на професори, доценти, главни асистенти и докторанти в университета.

Темата стана изключително нашумяла, като бе давана в пиковите часове по националните медии.

Неформалната анкета, в която участваха доброволно малко над 800 респонденти, показа, че 85.7% от студентите не одобряваха уволнението на Осиковски, а подкрепящите уволнението бяха само около 1.2% – като останалите не изразяваха позиция.

И така – днес Ректорът Проф. Димитър Димитров обяви, че отменя изцяло наказанието на Доц. Осиковски и го връща на работа още от днес с цел да се консолидира академичната общност.

Доц. Осиковски ще продължи работата си като преподавател на студентите си в „Медии и Журналистика“.

Това беше краят на сагата „Осиковски“. Надявам се, че ще допринесе за развитието на УНСС и висшето образование като цяло!

Вижте и

Благодаря на всички, които се включиха в петицията!

Студент по „Медии и журналистика“ Надя Манова

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре