Сега четете
Трифонов повтаря абсолютно 1 към 1, поведението на Борисов

Трифонов повтаря абсолютно 1 към 1, поведението на Борисов

Предварително заявявам, че аз, лично, не съм гласувал за ИТН, но сега те направиха единствения разумен и правилен ход! Това, че масата не схваща тънката ирония на поведение на Слави Трифонов е плод на дългогодишната (12 години) политическа чалга на управление, дори и в буквалния смисъл на думата, защото я чух по „Джипка ТВ“!

Той повтаря абсолютно 1 към 1, поведението на Борисов, само че винаги е „отгоре“, с един ход пред него! Както казва Виктор Папазов…., „Кой разбрал, разбрал“! Не ми се прави анализ, но поне една дузина аргументи мога да приведа в полза на тази теза! Не подценявайте Слави и ИТН!

Първо, настоящият все още премиер, управлява чрез Фейсбук изявите си и чрез „Джипка ТВ“! Слави също, но не „ползва“ личната си „Джипка“ за ТВ студио
Второ, Борисов не се „предложи“ за кандидат премиер „за да не дразни хората“! Слави също не оглави бъдещо правителство на ИТН, иронизирайки, че не знае езици и няма как да комуникира с чужди политици прегръщайки ги, козирувайки или да ги потупва свойски
Трето, На предложените министри на културата, туризма,…,“ царизма“, Слави“ извади шахматистка от световна класа, отново намеквайки за езици и шахматните увлечения на премиера, с ясното съзнание, вероятно и съгласие, че „жертва“ Антоанета Стефанова! На формално предложения премиер и кабинет на ГЕРБ, Слави още по формално предложи само бъдещ премиер за „една минута“!

Четвърто, На прокламираното от Борисов абсолютно мнозинство от 165 депутати, Слави заяви, че аритметиката е сбъркана, защото статуквото е с повече от половината гласове!

Пето, На Борисовото, „Вземай мандата и управлявай, Слави предложи най-разумния ход, да прехвърли“ изчегъртването“ на служебното правителство, защото който и да „яхне“ властта сега е обречен и вероятно ще бъде изхвърлен зад борда при следващите избори, които ще са предсрочни!

Шесто, Политикономията на властта в настоящия момент диктува „дългосрочна визия“, която в случая се свързва с Плана за развитие! Топката е в краката на Борисов, а сформирането на нов кабинет ще прехвърли отговорността на друг! Слави и компания оставиха горещия картоф в ръцете на кабинета в оставка!
Седмо, Всеки разумен човек е наясно, че в тази предизборна битка, нито един екип не заяви готовност да покаже отбора, който ще поеме изпълнителната власт, защото нямаше такива, а какво остава за резервни играчи!

Вижте и

Показа го ГЕРБ, намекна го и Слави, но „пожертва“ само един/една ѝ запази скамейката! В противен случай цялата скамейка щеше да изгори!
Както се казва, с неговите камъни по неговата глава, но с един повече!

ПЕТКАН ИЛИЕВ

Журналист, автор на рубрика е завършил  макроикономика в УНСС – София. Има квалификационен курс по икономически анализи на селскостопански проекти, обслужване на проекти и образователни програми в Минесота – Минеаполис, САЩ. Специализирал е “Международна задлъжнялост” в Полша. Бивш зам. Главен редактор на сп. ЛИДЕР. Автор на над 250 публикации в областта на антимонополната политика и защита на конкуренцията в условията на преходните икономики, теория и методология на макроикономическия анализ, икономическата цена на корупцията и др. Главен  асистент д-р по икономикс в Университет за национално и световно стопанство.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре