Сега четете
Журналистът Мирослав Дечев дари 6 тома на РБ „П. Р. Славейков“, посветени на Присъединяването на България към ЕС

Журналистът Мирослав Дечев дари 6 тома на РБ „П. Р. Славейков“, посветени на Присъединяването на България към ЕС

Дарение от 6 тома направи телевизионният журналист от Велико Търново Мирослав Дечев на Регионалната народна библиотека „П. Р. Славейков”. Изданието е реализирано по проект съвместно с Министерство на Външните работи и Дирекция „Държавен вестник” към 40-тото Народно събрание на Република България през 2006/2007 година, когато журналистът работи в Народното събрание като страньор-коректор в Дирекция „Държавен вестник”.

Проектът е на тема „Присъединяване на Република България към Европейския съюз”. Шесттомното издание представя Договорът за присъединяване, Учредителните договори на Европейските общности с измененията и допълненията към тях и Договора за създаване на Конституция за Европа. Работата по книжното издание продължава малко над половин година, като Дечев е част от екипа на проекта.

Единствено Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” в Старата столица ще разполага с шестте тома, като по този начин се нарежда след десетки дипломатически мисии у нас и чужбина. Изданието би било полезно за юристи, политолози, преподаватели, студенти по История и Право, и съвременни политици.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре