Сега четете
Как да пишем до журналист? Свети на Любословие.БГ!

Как да пишем до журналист? Свети на Любословие.БГ!

Не губете времето на журналиста и не искайте среща с него веднага, няма как един журналист да се срещне с всички хора искащи среща с него.

Сайта Любословие.БГ ви дава съвети как да пишете на БГ журналисти! Ето няколко стъпки за да намерите журналист и да му привлечете вниманието:

1. Намерете контакт с конкретен журналист. Писането да редакции обикновено се оставя без отговор. Търсете конкретен човек или редактор. Днес всеки има профил в социалните мрежи и е лесно да му пратите съобщение. Не забравяйте, че писмото ви е едно от многото, които журналистът получава и ще е чудесно да е кратко, стегнато и ясно.

2. В писмото си /мейл, пост, обикновена поща/ съобщете: а/ кой сте б/ къде сте в/ какъв точно ви е проблема г/ кой ще говори с лицето си по този проблем.

3. Не пишете от името на някой друг, ако този някой друг не иска журналистическа намеса

4. Не пускайте дежурни съобщения от рода “ може ли да разбера повече за вас”

5. Не пишете обиди и лични послания

6. Не пращайте документи, линкове, снимки без изрично обяснение какво точно пращате. Ако пратите снимки на документ – знайте че от снимка трудно се чете и няма да имате обратна връзка.

7. Пишете на кирилица и граматически вярно.

8. Не губете времето на журналиста и не искайте среща с него веднага, няма как един журналист да се срещне с всички хора искащи среща с него.

Вижте и

9. Ако сте написали ясно писмо, ще получите ясен отговор – можем или не можем да отразим вашия проблем.

10. Ако сте заинтригували с темата си журналистите , те ще ви потърсят по телефона.

11. Не пишете анонимно и не молете за анонимност – влизате в абсурд – хем искате помощ, хем искате да се скриете. Това е оправдано само ако сте деца.

12. Не бъдете разочаровани ако не получите отгвор и не успеете да комуникирате веднага. Във всеки един момент журналистите не могат да смогнат на хаоса на писмата и посланията ви. Затова се надяваме, че с тези прости 12 правила сме ви помогнали – на вас

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре