Сега четете
Експертен кабинет устройва и мен, и ГЕРБ най-много (ВИДЕО)

Експертен кабинет устройва и мен, и ГЕРБ най-много (ВИДЕО)

„Още преди няколко години предупредих Путин, че на територията на България има неща, които са недопустими и всеки, който опитва да шпионства, по надлежния ред, който е добре описан, ще бъде отпратен“, заяви Борисов за шпионския скандал у нас

Премиерът Бойко Борисов коментира мерките за борба с коронавируса и успешната борба на правителството с кризата, за което съобщи по-рано днес и във фейсбук, по време на инспекция на строящ се път.

„За нас е важно, че безработицата не се вдигна и е много под очакваното заради кризата ниво. Запазихме работните места на помагаме на бизнеса. За мое голямо съжаление, Европа не се съгласи да направи общ медицински протокол и влизаме неподготвени, има толкова важни решения да се взимат от Европа, но виждате Шарл Мишел е под карантина“, отчете премиерът.

По повод шпионския скандал, той обяви, че България трябва да защитава своята стабилност. „Още преди няколко години предупредих Путин, че на територията на България има неща, които са недопустими и всеки, който опитва да шпионства, по надлежния ред, който е добре описан, ще бъде отпратен“, заяви Борисов. Той бе категоричен, че щом действат така ДАНС и прокуратурата, има достатъчно данни.

„Проблемът на сегашната ситуацие е, че много от извънпарламентарните партии искат власт, защото се разцепиха и не са вътре. Оформиха се нови политически проекти и сега са длъжни да загряват на пистата, за да наберат повече избиратели. Разбирам ги, това е изцяло в тяхна полза, но не означава, че навеки, на който му се приискат избори, ние трябва да провеждаме такива, когато иска. Миналата година имахме два, само след няколко месеца ще има редовни“, отсече отново Борисов по повод опитите за призивите за предсрочни избори на маргиналните партийки.

„Експертен кабинет устройва ГЕРБ най-много, защото ще мога да си работя за партията, а в същото време ние постоянно работим за социално икономическите мерки, които работят – нулева миграция, водеща роля в региона има България, един ден историята извади тези неща на светло, за да има вече и среща между Гърция и Турция в Истанбул, влизане в еврозоната, банковия съюз. То е изгодно, но не е отговорно. Тези, които искат да влизат в парламента ги знам, аз съм работил с тях. Това е правилно, ако висока политическа култура във всички“, каза Борисов и бе категоричен, че подобен вариант не е добър за държавата.

Президентът също вече е политически играч, не е равно отдалечен, не е безпристрастен, той е силно политически украсен, дали ще е към нова партия, БСП или ДПС, които го подкрепиха, не знам, но не е ГЕРБ. Това каза премиерът Борисовпо адрес на президента Радев по време на инспекция на строящ се пътен възел в страната.

Диалогът между президентството и МС върви добре, трябваше да ни гледате на процеса „Акаба“ – кой три минути хвали България?, попита реторично премиерът.

„После за записите говори. Но неговите записи, на които хъка и мъка, и укрива, са направени със законни средства. За мен случаят е приключен, взел съм си поуките. После майсторски започнаха да нареждат други неща, убийство на макененка в Гърция – пълна лъжа! После, че си пия с гангстери, а то – Себастиан Курц! И други неща, но за съжаление, хората това запомнят…“, отсече още Борисов.

Хората Радев ме сготвиха с помощта на една прекрасна госпожа, това е ченгеджийски номер. Не случайно той непрекъснато говори за чекмеджета. За мен случаят е приключен.

Вижте и

Това каза премиерът Борисов по адрес на президента Радев по време на инспекция на строящ се пътен възел в страната.

„Човек като говори трябва много внимателно да мисли за себе си.

Аз съм готов и много пъти съм изяснил как коварно неговите хора (на Радев) ме сготвиха по един много елементарен начин с една прекрасна госпожа, която и да е, да щрака в мое отсъствие. Направиха го по перфектен начин. Шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията. Години наред са се готвили за един подобен момент. Грешката им беше, че пуснаха клипа, в който се снима спалнята, къщата, сервизните ми помещения, в мое отсъствие. Защо ще си държа пачки в чекмеджето, като до вратата на стаята има каса? Аз я заварих и тя още си стои там. Но като ченгеджийска операция я направиха фантастично. Не случайно само той (Радев) го повтаря, защото най-близко негово обкръжение го свърши. Някой записвал, пускал нещо незаконно.

А неговите записи и есемеси и прикриването на проверка са със законни специални разузнавателни средства. Като говорим за едните записи, ще говорим и за другите. Полза има ли от това? Не. За мен случаят е приключен. Не мога да отрека, че го направиха по брилиантен начин“, добави Борисов.

„После майсторски започнаха да нареждат други неща: убийство на макененка в Гърция – пълна лъжа! После, че пия с гангстери, а то – Себастиан Курц! И други неща, но за съжаление, хората това запомнят…“, отсече Борисов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре