Сега четете
Действията на полицията по време на протестите е на ниво и извършена с най-висок професионализъм

Действията на полицията по време на протестите е на ниво и извършена с най-висок професионализъм

Действията на полицията по време на протестите е на ниво и извършена с най-висок професионализъм. Това каза министърът на вътрешните работи Христо Терзийски в отговор на Иван Иванов от БСП за протестите, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Може би съм не съвсем обективен, но конкретно за тези действия и за оценката и планирането на работата преди, по време и на протестите, не бих казал, че са протести, те бяха обявени като въстания“, каза още Терзийски.
Главният секретар на МВР Ивайло Иванов допълни, че тази тема е многократно дъвкана. „Моята оценка е, че колегите се справиха перфектно с подготовката и самото изпълнение. Можеи ли да се стигне до предотвратяване на това нещо, въпреки информацията. От всички ,които се изказват по медиите, единици са хората, които са участвали в такава безредици. Лесно е отстрани да се гледа. Мнения съм чул на колеги бивши, които не оспорвам капацитет им, едно е да го гледаш отстрани, едно е да го четеш на книга, друго е да участваш“, каза още главният секретар на МВР.
„Ако ние знаехме точно кои са провокаторите, какво смятат да направят, как точно, никога нямаше да го допуснем“, изтъкна още Иванов. Той посочи, че е нямало да се допусне да пострадат полицаи и български граждани, защото някой така иска. „Тук нямаше никаква спонтанност, тук имаше предварителна организация. Фактът, че взривните устройства, пиротехниката бяха там, няма как да станат, ако това нещо не се търси“, допълни още Иванов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре