Сега четете
Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни

Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни

Държавният глава обясни, че трябва да има ясна информация в какво се състои шпионския скандал

Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет. Не може да има компромис, надявам се службите и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани дипломатическите последствия, защото винаги има такива. Това заяви президентът Румен Радев по повод информация на прокуратурата за руски дипломати, които са шпионирали българската армия. Според държавното обвинение е установено, че двама души са получавали информация за въоръжените ни сили от българи – включително срещу заплащане.

Държавният глава обясни, че трябва да има ясна информация в какво се състои шпионския скандал. „Трябва да има и ясен отговор на публикациите на „Шпигел“, където има обвинения, че българското държавно обвинение се е поставило в услуга на чужда държава. Трябва да подхождаме с ясни критерии с всичко, което оронва националната ни сигурност“, подчерта Радев.

Вижте и

Той беше категоричен, че за да има диалог, трябва да има разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в България, защото така ще продължи порочния модел. „Не виждам смисъл да ни тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване – за шкафчета, за начин на порочно управление, за корупция, за записи. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог“, изтъкна държавният глава.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре