Сега четете
Д-р Иван Неделчев с ценни съвети за здравето

Д-р Иван Неделчев с ценни съвети за здравето


received_841909546277109Гл. ас. д-р Иван Неделчев е възпитаник на НСА с три специалности – физическо възпитание, треньор по културизъм и фитнес и спортна психология. Завършва докторантура в НСА през 2014 с тема, посветена на личностните характеристики на спортисти занимаващи се с културизъм и фитнес, бил е хоноруван преподавател по Спортна психология към НСА, понастоящем е щатен преподавател и директор на курсовете по спорт към Нов български университет.

Свръзахме се с водещия експерт за получим ценни съвети на читателите на Любословие за здравето на българите след пандемията. Ето какво разказа той за ползите от допълнитети процедури за нашето физическо и психологическо здраве в комбинация със спорт.

1. До колко помага SPA и Wellness услугата в света на спорта, а и на самите спортисти?

Помага при спортистите и представянето им в спорта изключително много основна част от спортното натоварване и основна част от спортното постижение трябва да премине през възстановителни процедури в спа и Уелнес центрове дали ще бъдат подпорната на масажи сауни и парни бани, Аква процедури или каквото и да било спрямо спорта, спрямо натоварването спрямо индивидуалните характеристики на човека.

Трябва да се обърнем към хората любители които са подложени на стрес които са подложени на тревожност на свръхнапрежение в професионален трудов път хора които си имат основна предмет на своята дейност някаква трудова дейност социална дейност на работа пред компютъра работа в социална среда.

2 Смятате ли, че съоръжения като Сауна, Парна баня и джакузи подсилва допълнително възстановяване на професионалните спортисти?

Уелнес процедурите последните години се явявате важен компонент и основен помощник като превенция и профилактика на тяхното здраве да ги държи далеч от психологическия спортно възстановотелни центровете спа и Уелнес услуги те държат човека в актовна вързраст и не само -далеч от всички болестни състояния както във физически така и психически план.

Възстановяването с методи като сауна джакузи и парна баня са изключително популярни сред спортистите те присъстват в техния тренировъчен и подготвителен цикъл защото натоварването и спортни резултати няма как да бъдат ефективни без да имат адекватно възстановяване. Неслучайно на всички спортни бази, във всички големи спортни клубове  има цели спортно-възстановителни центрове.

Спортни  центрове където тези услуги като – сауна, парна баня,  джакузи се използват почти ежедневно от спортистите които са подложени на голямо спортно натоварване има изключително много специалисти в тази област хора които отговарят за възстановяването на елитните спортисти. Те знаят как да дозират тези услуги те знаят как да дозирам тези процедури в каква степен се хвана точно с каква интензивност. Това е доста индивидуално спрямо всеки професионалст, но са задължителни не само за физическото възстановяване, но и за цялият дух.

  1. Смятате ли че след края на пандемията COVID-19 хората ще преоткрият тези услуги и потребността ще по-голяма?

За да можем да поддържаме психиката емоциите си физиката си в някаква работоспособност защото голямата драма голямата, паника големия страх големите проблеми ще бъдат След като приключи карантината, след като се сблъскаме с реалността светът няма да бъде същия.

Социалните отношения няма да бъдат същите икономиката изобщо политиката и целият свят е вече променен.

Ситуация няма да бъде същата и ние трябва да бъдем подготвени за този момент в който ще се изискват нови умения и качества ще има нови предизвикателства пред нашата психика и физика. Поддържането на форма вкъщи е задължителна и нека държим баланса на работоспособност защото да не бъда лош пророк но ни очакват времена в които ще се изискват нови компетенции от всеки един от нас.

Важно е да се каже че е сауната и парната баня не са предвидени само за професионалните спортисти все повече купилите си такива съоръжения са повече работещи хора все повече хора които имат напрегнато ежедневие подложени са на стрес и на тревожност също могат да се докоснат до тези Уелнес процедури. Виждате индустрията във възстановяването, индустрията в спа и Уелнес центрове навлиза с бурни темпове. Те станаха изключително достъпни във всеки квартал има такива центрове. Така че за любителите от гледна точка на превенция и профилактика на здравето те са зъдаржителни.

Вижте и

  1. Вашето пожелание към хората по света, останали вкъщи без спорт на открито?

Съветвам към настоящата ситуация в която се намираме всички хора които имат в къщи такива спа и Уелнес услуги доста хора се направиха сауни в къщи да ги ползват защото там има една много добро психическа разтоварено с много добро изчистване на токсините подсилване на имунитета, забързване на метаболизма и изобщо редица ползи от сауната и спа центровете.

След като приключи карантината която сме подложени към настоящия момент ще има повишено търсене на тези спа и Уелнес услуги и хората масово ще тръгнат към възстановителните центрове защото наистина усещам че психически емоционално и социално сме подложени на изключителен атаки. Много от хората вече не издържат проблемите са все по-големи и търсенето на такъв вид услуги След края на пандемията ще бъде многократно по-голямо отколкото е в момента.

Моята молба към всички хора които са останали в къщи поради ограниченията от Ковид от вируса е да не спират да спортуват да не спират да се движат да не спират чрез дигиталната среда в която се намираме в момента да търсят общности да намират ментори да търсят себеподобни с които да се развиват задържа положителната настройка

Тренировките в домашни условия трудно могат да изградят впечатляваща физика или масово изгаряне на някакви мазнини комплекси по тяхното тяло но тренировките в домашни условия са перфектни за превенция и профилактика на психичните заболявания от спектъра който може да е навлече негативни проблеми.

Призовавам всички хора да тренират у дома за да могат да се чувстват полезни, удовлетворени малко по-щастливи и част от общността която да ги обединява.

С реалността светът няма да бъде същия социалните отношения няма да бъдат същите икономиката изобщо политиката цялата Световна ситуация няма да бъде същата и ние трябва да бъдем подготвени за този момент в който ще се изискват нови умения и качества ще има нови предизвикателства пред нашата психика и физика търсене

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре