В рамките на Международния екологичен форум “Сребърна 2019” се проведе и  Националният литературен конкурс за есе, стихотворение и разказ на тема “Планетата Земя – безценен дар”. За всяка от категориите бяха определени три възрастови групи – I-IV клас; V-VІІ клас; VІІІ-ХІI клас.

Организаторите определиха, както тематичните направления за творбите – “Природни забележителности – красивите кътчета на моята родина”, “Природата – безценен дар”, “С любов и грижа за природата/Обичам животните и се грижа за тях/Моята цветна градина”, така и крайния срок – 15 май.    Известни са резултатите, а наградите бяхат връчени на 31 май в Силистра.VTPGT - Камелия Лесичкова (1)

Това е ХХVIІІ издание на Международния екофорум, посветен на Световния ден на климата – 5 юни. Организатори на събитието са МОН, Национален дворец на децата, РУО-Силистра, Община Силистра, ОДК-Силистра, РИОСВ-Русе и др.VTPGT-Елисавета Петрова (2)

Ученичките на Гимназията по туризъм са сред победителите. Това са Елисавета Петрова и Камелия Лесичкова от IXа клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“.   „Казвам се Сребърна“ е разказът на Камелия, който е класиран на второ място, а третото място е за „Разказът на едно мече“ с автор Елисавета Петрова.

Деветокласничките участват за пореден път в състезание и за пореден път получават награда. Учителят, подготвил момичетата, е инж. Славка Проданова.

Автор: Мирослав Дечев