Сега четете
Избрани рецепти за печива, наследени от нашите баби и от световната кулинарна практика, включва книгата „Вкъщи. Аромати от домашната фурна“

Избрани рецепти за печива, наследени от нашите баби и от световната кулинарна практика, включва книгата „Вкъщи. Аромати от домашната фурна“

Издателство „Атеа“ ще зарадва своите читатели с една много специална, „вкусна и ароматна“ кулинарната книга със заглавие „Вкъщи. Аромати от домашната фурна“ от световно известният фотограф Илиан Илиев, носител на девет награди – Gourmand Best In The World – известни като кулинарните Оскари, и Биляна Владимирова, която е истинска вълшебница в правенето на торти и всякакви домашни печива.

Книгата включва фантастични рецепти за печива, наследени от нашите баби, както и оригинални предложения от световната кулинарна практика – за празнични поводи и задушевни семейни сбирки. „Вкъщи. Аромати от домашната фурна“ е за всеки, който цени уюта и незабравимия превъзходен вкус на храната, приготвена с грижа, старание и любов, ухаеща на детство и спомени.

Навярно всеки помни утрините при баба и цялата къща, ухаеща на мекички или баница, рождените дни с домашна торта и пълните джобове с вкусни курабийки. Сега е ваш ред да създадете незабравими спомени за най-близките си, завинаги да носят в сърцето си аромата на вкъщи. Време е да им опечете приказка! Предложените рецепти са лесни и бързи за приготвяне, без особен кулинарен опит, като, за да се справите успешно, са нужни малко търпение, сръчност и много любов.

Многобройни проучвания са доказали силата на определени аромати като топъл хляб, карамел, ванилия, канела. Учените казват, че ароматът на прясно изпечен хляб ни прави по-съсредоточени, а този на домашен сладкиш предизвиква смирено поведение. Любителите на домашната храна и изушаващите печива могат да узнаят как да си приготвят вкусни баница с локум, тиквена плетеница, пурички с кайма, бутер банички с крема сирене и аспержи, спаначено руло с млечен крем и сушени домати, тестени гювечета с боб, крекери с чедър и бяло сирене и др. С рецепти от нашето детство за содена питка, козунак, усукан тутманик, локумки, фунийки с млечен крем, кренвиршки, прасковки и симидени гевреци, може да върнете позабравени вкусове и спомени. За наближаващите коледни празници може да зарадвате своите близки или гости вкъщи с предложения от българската и световна кухня като щрудел бонбончета, бананов кейк, бутер кошнички с крем маскарпоне и сладко ото боровинки, портокалов кейк с тъмен шоколад, чийзкейк баклава, сладки червено кадифе, прасковен пай, маслени сладки с лавандула, маслени сладки с розова вода, карамелен сладкиш с ябълки, мъфини с авокадо и лешниции шоколадови бисквити.

Не бързайте, печивата са пътешествие и изкуство, пуснете си любимата музика, налейте си чаша вино, и превърнете печенето в магическо пътешествие, съветват авторите на книгата. Голямото разнообразие от рецепти ще вии даде възможност през празничния декември да зарадвате своите близки и приятели, като опитвате да творите в кухнята и им предложите истински кулинарен маратон за коледните празници, именните дни и новогодишните тържества. „Вкъщи. Аромати от домашната фурна“ е прекрасно предложение за коледен подарък!

Вижте и

След 5 декември почитателите на качествената храна и ценителите на кулинарните изкушения ще могат да си я закупят от щанд №306 на Коледния панаир на книгата в НДК в София, като първите 50 закупени книги ще бъдат с автограф и поздрав лично от авторите.

По публикацията работи Мирослав Дечев 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре