Сега четете
Китай взема мерки срещу непочтените сайтове за онлайн продажби

Китай взема мерки срещу непочтените сайтове за онлайн продажби

750px-chachawan-shanghai-hongkong2Според нов закон ще се налагат големи глоби за тези, които публикуват подвеждаща или невярна реклама за своите продукти. Продавачи в интернет, които изтриват негативни отзиви или постват фалшиви положителни коментари, ще бъдат санкционирани с минимум 30 хил. долара, пише ВВС.

Властите в Пекин посочват, че новите мерки целели да прочистят китайските сайтове за онлайн пазаруване особено преди 11 ноември, когато е най-натовареният в годината ден за пазаруване в интернет за страната.

Миналата година на този ден са извършени продажби в размер на почти 18 млрд. долара за 24 часа, като китайските потребители са заявили 657 млн. поръчки. По-голямата част от продавачите на този ден използват онлайн платформата на Alibaba, която е критикувана, че не успява да надзирава всички описания, които продавачите публикуват за своите стоки.

Властите също така се опитват да прекратят употребата на популярна техника за злоупотреби, а именно когато продавачите обявяват измислени продажби, за да покачат популярността си в резултатите за търсенето на сайтове.

През август Китай създаде дигитален „киберсъд“, който да помогне в разрешаването на покачващия се брой искове, свързани с интернет, включително диспути за онлайн пазаруване. Обвиняемите и ищците се явяват пред съдията не лично, а чрез видеочат.

„Интернет съдът чупи географските граници и пести много време в сравнение с традиционните изслушвания“, твърдят създателите на идеята.
Ден на пазаруването

На 11 ноември първоначално се е отбелязвал денят на младите необвързани китайци, преди Alibaba да го превърне в събитие за пазаруване през 2009 г. Въпреки че компанията е двигателят зад мероприятието, други търговци на дребно също се възползват от идеята и я пренасят в Хонконг и Тайван.

Междувременно стана известен поредният уникален рекорд на компанията. Оказва се, че Alibaba са направили оборот от над $25 млрд. в рамките на един ден, което е прецедент в историята им. Впечатляващото постижение е част от специална промоционална кампания на търговския гигант, предаде TechCrunch. Toва е една от най-впечатляващите обороти регистрирани досега в индустрията за толкова кратък период.

Самите данни показват, че Alibaba са направили над 1.6 млрд. поръчки в рамите на 24 часа. Новият рекорд е само част от изключително успешната им година. Компанията успя да подобри всички свои рекордни за продажби за този период и сегашните данни са само потвърждение за товa. Изчисленията показват, че на всяка минута са генерирани повече от $1 млрд.

При всички положения можем само да се впечатлим от уникалното постижение на Alibaba. С подобни цифри те само се позиционират като водещ търговски гигант в индустрията. Alibaba се превръщат във водещо име и е само въпрос на време да станат по-голям конкунрент на Amazon.

Вижте и

Поне засега Alibaba са фокусирани предимно върху китайската аудитория. Дали ще намерят как да преодолеят това ограничение и да станат по-влиятено име в индустрията предстои да видим.

 

източници: Капитал и digital.bg

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре