Сега четете
Колите, страстта в реалния живот на г-н Роуън Аткинсън, Бийн

Колите, страстта в реалния живот на г-н Роуън Аткинсън, Бийн

thumbnail_FOX_Crime_Maigret_Season_1“Инспектор Мегре“ представя свеж портрет на известния детектив на Жорж Сименон. Популярният Роуън Аткинсън участва в ролята на инспектора в двете завладяващи криминални истории, чието действие се развива в Париж през 50-те години на миналия век. В епизода „Мегре устройва капан“ сериен убиец нарочва жени в западналия квартал Монмартър.

Вестниците са пълни със спекулации, цялото внимание е насочено към старши полицейски офицер Мегре. Вторият епизод – „Мъртвецът на Мегре“, разказва за убийството на комарджия, което е свързано с брутална банда криминално проявени от Чехословакия. С Роуън Аткинсън в главната роля и с отличен актьорски състав в поддържащите роли „Инспектор Мегре“ е телевизионно събитие, което не е за изпускане. Двата епизода ще бъдат излъчени на 15 и 16 април от 22:00 часа по FOX CRIME.

Популярният актьор Роуън Аткинсън е роден на 6 януари 1955 г. в селско семейство в Консет, Северна Англия. Баща му Ерик Аткинсън (фермер и директор на компания) и майка му Ела Мей имат четирима синове – Рупърт, Родни, Пол и Роуън. Родни е политик и европесимист.
Роуън Аткинсън първоначално учи в Дърам, а по-късно следва електроинженерство в Нюкасълския университет. Защитава магистърска степен в Оксфордския университет и там той започва да играе в скечове на драматичното дружество.

След дипломирането си Аткинсън участва в турне на Ангъс Дийтън. Представлението им е излъчено по телевизията и успехът му дава възможност на Аткинсън да започне кариерата си като комик. През 1978-а самостоятелните му изяви започват със собствена сатирична серия по ВВС 3 „Хората на Аткинсън“, в която самият той интервюира измислени и изпълнявани от него герои. През същата година телевизия ITV му предлага собствена телевизионна поредица, но той отказва, за да участва в предаването Not the Nine O’Clock News, продуцирано от приятеля му Джон Лойд.
През 1983 г. Аткинсън играе главната роля в първите серии на ситуационната комедия „Черното влечуго“, на която е и съсценарист заедно с Ричард Къртис. Въпреки че поредицата получава противоречиви оценки, следват няколко нейни продължения.

Филмовата му кариера започва през 1983 г. с поддържаща роля в неофициалния Джеймс Бонд филм „Никога не казвай никога отново“ и последвала водеща роля в „Мъртъв навреме“. Има малка роля във „Вещиците“ филм с участието на Анджелика Хюстън, и отново малко участие в „Четири сватби и едно погребение“ – ролята на пелтечещ начинаещ свещеник.

Героят, с който актьорът е най-много известен, е мистър Бийн. Той се появява за първи път в половинчасов телевизионен филм от 1988 г. През следващите години през нередовни интервали се появяват голям брой продължения, а по-късно са направени и пълнометражни киноверсии – „Бийн“ (1997) и „Ваканцията на мистър Бийн“ (2007).

Роуън Аткинсън среща съпругата си на работната площадка, докато има друга приятелка актриса. Бъдещата му съпруга е гримьорка и се казва Сунетра Сестрай. Баща й е индиец, а майката британка. Те сключват брак в Ню Йорк през 1990 г. и имат две деца. Семейството има няколко имота – единият в Хайбъри, Лондон, друг в Оундъл, Нортхамптъншър, и трети в малкото селце Айрсдън, Оксфордшър. През ноември 2015 г. актьорът сложи край на 24-годишния си брак с гримьорката, след като двамата се разделиха предишната година.

Социално активен, Р. Аткинсън застава начело на група от интелектуалци до британския парламент през 2005 г. за отстояване на културни интереси. През 2009 г. взема участие в защита правото на свободна реч на хомосексуалистите.

С оценявано богатство от над 100 милиона паунда той е в състояние да задоволява голямата си страст за коли. Притежава „Макларън F1″, с която два пъти катастрофира, „Хонда NSX“, „Ауди А8″, „Хонда сивик“ хибрид. Обявява, че не иска никога да притежава „Порше“, защото не харесва хората, които го предпочитат.

Вижте и

Неведнъж актьорът е ставал обект на слухове за преждевременна смърт, включително след самоубийство.

След провала на брака си със Сунетра Роуън Анткисън започва да се среща с актрисата Луиз Форд, с която си партнира в постановка на пиесата „Условията на Куортърмейн“. Той е забравил за неотдавнашния си развод и вече живее заедно с новата си приятелка, която е с 20 години по-млада от него.

Роуън Аткинсън има две деца от брака си със Сунетра Састри, син Бенджамин и дъщеря Лили. Щерката на актьора е истинска красавица и няма нищо общо с популярния си родител. Лили има талант за музика, защото на 14 години е написала първите си песни. Досега красивото момиче вече е участвало в три филма заедно с баща си.

Дата: 12.04.2017 01:44
Източник: Любословие по в. Жълт труд/Медии
Автор: Румяна ГЕНАДИЕВА, Андрей Велчев

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре