Сега четете
Простотията на Тръмп – спасение за света

Простотията на Тръмп – спасение за света

hilri-donald-trmp-al1-e1464902956490

Малък принос към теорията на хаоса Ахилесовата уста на Тръмп може да спаси света. Без да знае, че микрофонът е включен, преди години той издрънкал низ от сексуални простотии. Сега този запис изскочи предизборно и нажежи до червено женското обществено мнение в метрополията. И мъжете се включиха, да не би жените да ги вземат за същите свине. Тръмп изглежда свършен. Но пък точно тази катастрофа може да спре назряващата трета световна война.

По-надолу обяснявам защо.

Както знаем, напоследък напрежението САЩ – Русия взе да напомня Карибската криза през 1962 г., когато се изкопаха няколко милиона противоядрени скривалища. Онзи ден Русия наложи вето в ООН на френско-италианска резолюция за свободна от полети зона в района на Алепо. Такава зона може да значи само едно – край на “прокси” войната и началото на трета световна. Нахлуването в Либия също започна със свободна за полети зона. И също след резолюция на ООН.

Само че сега в зоната е Русия със своите изтребители, бомбардировачи и ракетни системи “земя-въздух”. Я са я нападнали, я е свалила натовски самолет и тогава може да се отвори адът. И САЩ, и Русия дават да се разбере, че са готови на всичко (блъфират). Русия спря спогодбата за унищожаване на излишния плутоний, разположи ракетите със среден обсег “Искандер” в Калининград и предупреди, че в Сирия ще свали всеки самолет, който сметне за заплаха. САЩ пък подписаха споразумение за прекратяване на огъня и веднага след това бомбардираха сирийските позиции, убивайки над 60 войници. Веднага след бомбардировката джихадистите превзеха сирийските окопи. Кремъл не го прие добре и примирието се разпадна.

И така нататък, примерите за рязко влошаване идват всеки ден. Каква обаче е връзката между опасността от трета световна война и сексуалните фукни на Доналд Тръмп? На пръв поглед – никаква. Но ако се вгледаме внимателно, забелязваме ясна корелация между хода на президентската кампания и конфликта САЩ – Русия. Всеки път, когато Тръмп започне да настига Хилъри в анкетите, се случват две неща – вади му се нов компромат и руснаците пак са виновни, пак посягат на интересите на САЩ. Тръмп е дупе и гащи с руснаците, следователно той е враг. Те стават все по-нагли, следователно той е все по-опасен.

Така нагнетяването на напрежението в Сирия работи за Хилъри

А Хилъри е по-свидна на Пентагона, отколкото Обама. Да не говорим за Тръмп, той дори се закани да уволни генералите.

Разбира се, конфликтът между Русия и САЩ има много по-мащабни геополитически причини. Но когато двете страни блъфират и са на ръба на войната, нещо съвсем дребно може да запали фитила. Всъщност повечето поводи за войни са чисти измишльотини. Русофилията на Тръмп може да се сравни със знаменитата пеперуда в Бразилия, която предизвиква торнадо в Тексас.

Това е илюстрация от Теорията на хаоса, известна като “ефекта на пеперудата”. Впрочем Теорията на хаоса е много на мода във външната политика и едно от местата, където се прилага, е Сирия. Та въпросната пеперуда се роди преди една година, когато Тръмп се похвали, че ще се разбере с Путин. След това Путин бе притиснат от журналята да каже какво мисли за Тръмп и той го нарече “ярък” политик. Че е ярък, ярък е, няма спор. Но на английски думата “ярък” бе преведена като “брилянтен”, което значи направо гениален. Тръмп така се наду от този комплимент, че започна пред камерите да хвали руския президент, нарече го много по-добър лидер от Обама, който е пълен провал и не е никакъв лидер.

Хилъри не пропусна да използва тази забежка на Тръмп. На конгреса на демократите Уикилийкс публикува хакнати имейли. От тях лъсна, че партийната машина е правила мръсни номера на Бърни Сандърс и е докладвала на Хилъри. Нищо нередно, но в САЩ не е прието. За да отклони вниманието, щабът на Хилъри веднага заяви, че този номер са го погодили кремълските хакери, които имат задача от Путин да направят Тръмп президент. И така тръгна легендата, че Тръмп е човек на Путин. Дали наистина хакерите са руснаци, не е възможно да се каже.

В момента върви голямо надлъгване.

Онзи ден “Уикилийкс” извади части от лекциите на Хилъри пред подбрани банкери, за които е вземала по 200 хиляди долара на парче. От тях става ясно, че Хилъри мечтае цялото западно полукълбо да се слее подобно на Европейския съюз – тъкмо обратното на това, което обещава публично. Освен това предупреждава банкерите, че на публиката говори едно, а на тях – съвсем друго. С други думи, лъже народа. Това разкритие сигурно щеше да я срине в анкетите, ако не беше записът с неподражаемите простотии на Тръмп. Тук няма да ги цитирам, защото се изчервявам.

Важното е, че над 40 видни републикански лидери си оттеглиха подкрепата за оранжевия кандидат и дори го призоваха да се откаже от надпреварата. Тръмп русофилът вече се изгуби в сянката на Тръмп простака – женомразец, и русофилската легенда стана ненужна. Ако Тръмп е свършен, вече няма причина да се ескалира скандалът с Русия, само и само конкурентът на Хилъри да бъде изкаран предател.

Вижте и

И да има причина, тя едва ли може да се мери с фамилията Клинтън.

Бил Клинтън е получил 500 хиляди долара за една реч пред руска банка. В резултат Хилъри като държавен секретар разрешила голям процент от урановите запаси на САЩ да се продадат на руска фирма. Тази връзка е доста по-сериозна от неуспешните опити на Тръмп да строи Тръмп Тауър (небостъргач “Тръмп”) в Москва. Единственият му бизнес там е провеждането на “Мис Вселена” през 2013 г., но Путин не уважил поканата и не отишъл. Освен това Тръмп имал съмнителни партньори в бизнеса си в САЩ. Най-видният се нарича Феликс Сатер и по време на партньорството е бил шеф в “Байрок груп” – фирмата, която получава лиценз да изгради билдингите “Тръмп Сохо Ню Йорк” и “Тръмп Форт Лодърдейл”.

Сатер е роден в Москва, но още през 1966 г. емигрира с родителите си в Израел, от където идва в САЩ, завършва университет и прави успешен бизнес. Поради знанието си на руски език заема високи длъжности в 2 компании на олигарси, и то врагове на Путин. През 1998 г. е осъден за доста сериозна измама, но се отървава без затвор и само с 25 000 долара глоба като знак на благодарност за заслуги към сигурността на САЩ. Съдебното му досие е засекретено лично от Лорета Линч, главен прокурор при Обама. Да се твърди, че това е човек на Путин, е, меко казано, шменти капели. По-вероятно е или човек на ФБР, или на ЦРУ.

Така че твърденията за връзки на Тръмп с Русия поне засега са доста пресилени. Много ясно, че като строиш свръхлуксозни имоти в Ню Йорк, най-големите ти клиенти ще са руските олигарси и петролните крале, а те често имат свои условия за сделката. Така че, ако мръсните уста на Тръмп го дисквалифицират от състезанието, то една от причините да се търси непременно конфликт с Русия може да отпадне. Вярно, само една, и то най-малката, но е някаква победа за мира.

 

Валери Найденов, 24 часа

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре