tomislav-donchev-187984Фандъкова би била изключително успешен държавен глава, заяви той

“Сигурно е, че премиерът Бойко Борисов няма да е кандидатът за президент”. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев за “Здравей, България”.

“Йорданка Фандъкова би била един изключително силен кандидат и изключително успешен президент. Тя има дълъг политически опит и е минавала през не една и две кризи”, уточни той.

Ако бяха ясни кандидатите, щяхте да викате астролози да правят предвиждания. Освен това колко кандидати бяха обявени досега – Красимир Каракачанов на „Патриотичния фронт” и „Атака” плюс генерал Румен Радев, който не е ясно кой го подкрепя, поясни вицепремиерът, визирайки разрива между БСП и АБВ.

Той посочи, че неговото име не е на дневен ред за президентска кандидатура.

По въпроса за забавянето на ГЕРБ да обяви кандидата си за президент, Дончев коментира, че има достатъчно време това да се случи и посочи, че има месец до официалния старт на предизборната кампания.

Относно спряната обществена поръчка на министерството на образованието, в която за рекламни материали бяха определени 2 милиона лева, той коментира: “Образованието има нужда от реклама, но дали запалките и ножчетата са най-добрият инструмент – най-вероятно не”. 

Нова телевизия, „Здравей, България”