wpid-wp-1460604757842.pngНа 16 и 17 април Казанлък ще стане домакин на Българския географски фестивал. За втора поредна година географите от цялата страна се събират на национален форум, миналата година събитието бе организирано в Ямбол. Участие са потвърдили неколкостотин участници от цялата страна.

Откриването е в събота от 12:00 часа в Дома на културата “Арсенал”. Богатата фестивална програма включва редица научнопопулярни географски презентации (“Географията като приключение и пътешествие: Пътуване на изток…” проф. Румен Пенин, “Имиграция и демографски промени в Европа” доц. Георги Бърдаров, “2 години
Географ БГ” – ас. Евгения Сарафова, ас. Димитър Желев), ученически състезания (отборносъстезание “Географиада” и индивидуално състезание “Разходка с изненади”), семинари за учители (“Нови възможности пред географското образование”) и студенти (“Професионална реализация с география”), изложби и др.

Специално за гражданите на Казанлък в петъчната вечер на 15 април са предвидени две предфестивални събития. От 18 ч в Младежкия дом публична лекция и среща с гражданите под наслов “Светът и всичко в него” ще проведе известният журналист и пътешественик Симеон Идакиев. На същото място от 20 ч учениците не. Казанлък ще могат да се повеселят на Младежка дискотека с DJ Diass

Председател на Организационния комитет е известният географ и пътешественик проф. Румен Пенин. Генерален спонсор на фестивала за втора поредна година е издателство “Булеест 2000″. Съорганизатори на събитието са Българският географски портал – Географ БГ, Община Казанлък, ХГ”Св. Св. Кирил и Методий” – Казанлък, НГПИД “Акад. Дечко Узунов” – Казанлък, Българско географско дружество, National Geographic България и т.н.