Сега четете
Французин си поиска Дьо Гол на власт през 2017 година

Французин си поиска Дьо Гол на власт през 2017 година

746ad221ba13621412427b9aada33f5cСедемдесет и три годишен французин се покатери в понеделник вечерта на електрически стълб от мрежата за високо напрежение в Югоизточна Франция с настояване на власт да се върне генерал Дьо Гол, който отдавна е покойник, предаде АФП.

Възрастният мъж се катерил по 50-метровия стълб близо два часа, преди да стигне на върха. Там той се настанил на 10 метра от кабелите на линията за високо напрежение, по които преминавал ток с напрежение 400 000 волта. Тази линия захранвала с електричество обикновено Испания. От съображения за сигурност линията беше прекъсната от компанията оператор, но електроподаването в района не беше засегнато, нито пък бе спрян износът на ток към Испания.

Мъжът престоял върху стълба цяла нощ, разпъвайки плакати, в които настоявал на власт през 2017 г. да се върне генерал Дьо Гол и призовавал „мошениците да бъдат изгонени“. Накрая французинът слязъл на земята вчера сутринта с помощта на притекли се на мястото пожарникари. Той бил откаран в местно психиатрично заведение.

Вижте и

През 2017 г. във Франция ще има президентски избори, но за съжаление на пенсионера генерал Шарл дьо Гол е мъртъв от 1970 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре