Сега четете
PR акция или реална санкция

PR акция или реална санкция

Mario-Gavrilov2Топлофикация София ще бъде глобена с 125 хиляди лева заради нарушение на Закона за защита на конкуренцията и злоупотреба с господстващо положение.

Това каза в студиото на “Денят започва” говорителят на Комисията за защита на конкуренцията Марио Гаврилов. Първоначално КЗК била предвидила санкция от 340 хиляди лева за Топлофикация, но Върховният административен съд я намалил на 125 хиляди.

Марио Гаврилов – говорител на КЗК: Съдът приема всички мотиви на Комисията за защита на конкуренцията, с които е наложена тази глоба, но я намалява драстично. Топлофикация София пречи на една малка фирма да навлезе на пазара за топлинно счетоводство. Ние и друг път сме посочвали, че тази двустранна поцизия на Топлофикация София хем доставя топлинната енергия, хем участва на пазара за топлинно счетоводство, създава така притеснение на другите участници на пазара. В случаят Топлофикация София се е опитала да попречи на тази малка фирма, забавила е влизането и на пазара, и не е уведомила клиентите, които са избрали Топлофикация София вместо тази фирма, че ще им се наложи да сменят уредите си за топлинно отчитане.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре