Сега четете
Юбилеен месец за театър Българска армия

Юбилеен месец за театър Българска армия

През месец април звездната трупа на театър Българска армия ще отпразнува цели 6 юбилея! Предстоят много спектакли, радост и насита за посетителите и любители на театралното изкуство.
po jicataНа 3 април ще имате шанса да намерите усмивки и настроение с аристократичните двойки: Джон Уърдинг (Владислав Виолинов) – Гуендълин Феърфакс (Анастасия Ингилизова) и Алджърн Мънкрийф (Тигран Торосян) – Сесили Кардю (Антоанета Добрева – Нети и Гергана Данданова), както и с остроумните и духовити: Пламена Гетова (Огнедишащата леля), Мимоза Базова (разсеяната гувернантка), Веселин Ранков (свещеника), Георги Къркеланов (иконома) и Александър Дойнов (адвоката) и както пише зрител на спектакъла във форума на сайта ни  „. Не е за пропускане и „Колко е важно да бъдеш сериозен”.

Не се сещам за разумно оправдание да не направите една визита на театър „Българска армия”, независимо дали сте сами, в романтична компания или с приятели. Приятно гледане!”
За 250- ти път ще се изиграе и “ НОЖИЦА – ТРЕПАЧ ” –  Вашият избор за 9 kolko e vajno da si seriozenаприл! Това е прекрасна идея за една пролетна вечер.
Друго специално представление е „НОЖИЦА – ТРЕПАЧ”. Предлага динамично и разтърсващо преживяване, това което още не подозирате е, че негови сценаристи и режисьори ще бъде публиката.
Тя е приключение, в което приумиците на въображението ще водят Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Ненчо Илчев, Стефания Колева, Иван Радоев, Гергана Днаванова и Александър Дойнов.
На 10 април (петък) изборът е компанията на неповторимия и неостаряващ весел войник „ ШВЕЙК ” на Ярослав Хашек. За 50 –ти път в образа на добрия войник ще се превъплати великолепния Герсами Георгиев – Геро, а в останалите над 10 образа съптстващи любимия ни войник ще се превъплати Валентин Танев.

100-тно представяне на сцената на Театър „Българска армия”ще празнува и един от най-емблематичните спектакли от реперетоара си – „ ЖЕЛЕЗНИЯТ СВЕТИЛНИК ”. Няма съмнение колко значимо и говорещо е това заглавие именно днес, когато нацията ни се тресе от противоречия, натоварена с чувството, че всичко се разпада. „Именно днес….. няма по-подходящ автор и по-нужно заглавие, което театърът да отправи като послание към своите зрители”(Асен Шопов – режисьор).

На 17 април (петък), от 19.00 ч. за 100 – тен път ще се радват на аплодисментите Ви и в бирарията на Фред (Мирослав Пашов), който чака своите „ПОСЛЕДНИ ПОРЪЧКИ ” от неотразимите Меглена Караламбова (Мамчето Пек) и Елена Райнова (Берта Рийд), духовитите Александър Дойнов (Пърси Рендъл) и Милен Миланов ( Едуард Стоун), чаровниците Радосвета Василева (Айви Рендъл) и Йоана Буковска (Хариет Тюли) и мистериозния непознат Мирослав Косев.
dekamaronЗа 50-ти път през април ще изиграят и една от най-харесваните интерпретации на „ДЕКАМЕРОН ” от Джовани Бокачо на талантливата и провокативна Диана Добрева.
За силата на любовта в сблъсъка между позволено и непозволено, за тържеството на живота над смъртта, за свободното чувство и изобретателността на ума, за всичко това ще разкажат Радина Кърджилова, Веселин Анчев, Стефка Янорова, Анастасия Ингилизова, Антоанета Добрева – Нети, Йоана Буковска, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Тигран Торосян, Иван Радоев, Мимоза Базова, Милен Миланов, Мирослав Косев, Борислава Костадинова.

Вижте и

Любословие по teatri.bg

По статията работи Мария Николчева

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре