Сега четете
ЕК с изложба по „Одисея” на Омир

ЕК с изложба по „Одисея” на Омир

The_Odyssey_Book_Homer_Arcturus_Publishing

От 11 часа, утре, 28.10.2014 г., в западното крило на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” ще се състой официално откриване на изложба, посветена Омировата „Одисея” на 24-те официални езика на Европейския съюз. Тя е организирана от Европейската комисия в България.

Ще се представят уникални издания на творбата от края на 19-и – началото на 20-и век, съобщиха от Представителството на ЕК у нас. Ученици от Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Св. Кирил и Методий” Св. Константин Кирил – Философ” и студенти от специалност „Класическа филология” в СУ „Св. Климент Охридски” ще представят откъси от творбата. Изложбата може да бъде посетена до 5-и ноември 2014 г.

img1

Вижте и

Целта на пътуващата колекция е да покаже колко непреходна е древната епопея в европейската култура, като същевременно илюстрира езиковото многообразие на Европа. Изложбата се състои по инициатива на местните служители на Дирекцията за писмени преводи на Европейската комисия в държавите членки. Ще гостува в София, Загреб, Париж, Виена, Рим и Букурещ и на път за Любляна, Будапеща и Талин и преди да приключи ще бъде изложена и в Атина.

Любословие по www.bnr.bg, снимки: Интернет

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре