12 нови книги на бургаски автори до края на годината

33 плюс Любов Динчева
„33 плюс“ на Любов Динчева

Повече поезия и по-малко проза има сред ръкописите, които този година ще бъдат финансирани от община Бургас.

29 автори кандидатстваха по утвърдената вече схема за подпомагане на бургаски творци. 12 от тях бяха одобрени от 3-членното жури.
До края на годината поетичният фонд ще бъде обогатен със „Стихове от розариума“ на Роза Боянова, „33 плюс“ на Любов Динчева, no-известна с фамилията си Джунгурова, „Кораб в далечината“ на Милка Стоянова.
Своя премиерна книга „В театъра на сенките“, издава Наталия Недялкова, която допреди няколко години работи в морската редакция на „Труд“. Списъкът с нови стихосбирки се допълва от „Гмуркачът“ на Динко Динков, „От глог на глог“ на Николай Нанков и „Превод на ежедневието“ на Донка Димова.
Изключителен интерес предизвикват белетристичните предложения нов роман на фантаста Янчо Чолаков и дебют на Гочо Гочев със сборник разкази „Обърни лицето си“.

Прозата на Гочев, който за първи път представя творби пред широка аудитория, не се вмества в стандартните дефиниции и приятно ще изненада ценителите с оригинален подход.

Одобрени за финансиране са още „Антология на бургаската проза“ със съставител Георги Христов, както и „Ножица на страданието“ с автор Атанас Радойнов.

Вижте и

Сред новите книги, издадени от община Бургас, особено важно място заема сборникът „Спомени за един жив“, съставен от Росен Друмев.

Известният поет е събрал на едно място творбите на всички наградени и номинирани поети от Националния конкурс за поезия „Христо фотев“ за четирите му издания.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре