utrinite_tuksa_tihi_1Ръководителят на екипа събира реквизит срещу обещание да го покаже във филма и да благодари на собствениците му
Авторите на новата екранизация на повестта “А утрините тук са тихи” на Борис Василиев молят жителите на Карелия да помогнат в окомплектоването на реквизита, съобщава пред ИТАР-ТАСС ръководителят на снимачната група Антон Евлашин.

Според него много вещи, необходими за снимките на филма, могат да бъдат намерени в гаражите и мазетата на местните жители и нямало никакъв смисъл да се превозват от архива на киностудия “Ленфилм”. “За снимките са нужни маса, столове, релефни покривки, тапети, които не са употребявани, както и различна домашна посуда – кофи, канчета, мивки, стари стъклени чаши и вестници.

Мнозина наричат тези вещи боклук, но на нас те ни трябват много. Хората, които помогнат с реквизита, освен че ще видят своите неща във филма, ще получат и благодарност от снимачния екип.” – завършва Антон Евлашин.

Снимките в Карелия ще започнат на 20 юли в местността “Гирвас”, където ще са сцените с военния поход на главната героиня във филма, както и боя с немците. Снимките в републиката ще завършат на 10 септември.
Филмът ще бъде заснет от режисьорите Владислав Ряшин и Рената Давлетярова, които са и продуценти. Главните роли ще изпълнят Пьотр Федоров, Анастасия Микулчина, Евгения Малахова, Екатерина Вилкова, Андрей Мерзликин, Дария Мороз и др. Снимките ще завършат в края на есента, а премиерата е през пролетта на 2015 г. за 70-годишнината от победата във Великата отечествена война на СССР.

Любословие по в. Сега 15.07.2014