Сега четете
Божана Апостолова купи терен на Бунарджика, засажда гора

Божана Апостолова купи терен на Бунарджика, засажда гора

539170_216352681866519_1454964180_nПисателката Божана Апостолова създава гора върху свой имот на ул. „Волга“ на Бунарджика. Закупила е парцел от 250 кв. м, който се намира над нейната къща.

Вместо обаче да вдига нова постройка, видната издателка е твърдо решена да го залеси и превърне в зелен оазис. Вече е направила постъпки в общинската дирекция „Екология“, откъдето я адмирират. Там не помнят частно лице да е превръщало в гора свой имот.

Когато Апостолова купила мястото и бутнала полуразрушените съборетини, възрастна жена я попитала: „Колко етажа ще вдигаш тук?“.

„Няма да строя нищо, ще засаждам горичка“, отвърнала й Божана. „Ти подиграваш ли се?“, погледнала я недоверчиво жената. В хода на разговора разпознала, че това всъщност е известната писателка. „Ти не си ли Божана Апостолова?
Поздравявам те! Стани ни кмет!“, възкликнала събеседничката.

Издателката ще свърже съществуващия си двор с новото място, където ще бъдат посадени дръвчетата. Все още не е уточнила какви ще са видовете и колко ще наброяват.

„Може да са 25, може и 30. Зависи колко са големи“, обясни създателката на „Пловдив чете“. Съпругът й – журналистът Костадин Чонов, ще има думата, тъй като по образование е паркостроител. Първото дърво ще бъде засадено от тяхната внучка – малката Божана. „Така ще има спомен и ще расте заедно с него. Да се учи на любов към природата и да усеща, че растението е важно като човека. А Пловдив има нужда от въздух“, категорична е писателката.
„Инициативата е похвална.

Вижте и

Но Бунарджика е защитена територия и трябва да се съобрази с видовия състав на растителността по хълма. Ще я консултираме“, каза шефът на дирекция „Екология“ доц. Стефан Шилев. Кметът Иван Тотев също приветства Апостолова. „Ще получи разрешение“, увери той.

Любословие по Твоят ден (Пловдив, Пазарджик, Смолян)

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре