Сега четете
"Пепел от вестник" представи Евгени Петров

"Пепел от вестник" представи Евгени Петров

CSC_9500Вчера вечерта в Studio 5 в НДК от 18.00 се проведе представянето на книгата на Евгени Петров “Пепел от вестник”.
В следствие на конфликт между тримата собствениците на вестник “Бизнес фактор”, единият от тях придобива активите на фирмата и завладява изданието.

Евгени Петров е един от притежателите на вече бившия вестник, който заедно със Божидар Богданов (другия собственик на изданието) завеждат съдебен иск срещу узорпиралия фирмата. Книгата написана от Евгени е художествено произведение, но сюжетът наистина се е разиграл в неговия живот.

Оказва се, че в България в XXI век съдебна система не съществува, “Който плаща, той поръчва музиката”- както е казал народът.

Липсата на съдебна система у нас е сериозен проблем, който продължава да стои на дневен ред, но сякаш никой не го забелязва или просто цари едно примирение. Както авторът каза: “Хората се разочаровани сякаш някой им се е изплюл в душите”. Това примирение и мълчание е пагубно.

Идеята на книгата е поне 10 човека да я прочетат и да решат, че нещата не могат и не трябва да продължават така. Колкото и да бъде замазвана и прикривана истината тя рано или късно излиза наяве.

Поколенията, които в момента встъпват в живота все по-малко могат да бъдат баламосвани.
Дано книгата достигне до повече читатели и те да осъзнаят, че свеждането на глава и безразличието не са най-добрия възможен избор. Нека поговорката “Преклонена главица сабя не я сече” не се превръща в наше лично решение.

 

DSC_9462

 

DSC_9542

Вижте и

 

DSC_9510

Автор:

Виктория Йосифова-Илиева
[email protected]

Снимки: Андрей Велчев

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре