marlboro-manКаубоят от рекламите на Марлборо – Ерик Лоусън почина на 72-годишна възраст от болест, свързана с тютюнопушенето, съобщава британското издание Daily Mail. Актьорът, станал символ на цяла една епоха, бил пушач от 14-годишна възраст. Години след прочутата рекламна кампания, обаче, самият Лоусън се включи в редица кампании срещу тютюнопушенето.

Каубоят от рекламите на Марлборо – Ерик Лоусън почина на 72-годишна възраст от болест, свързана с тютюнопушенето, съобщава британското издание Daily Mail. Актьорът, станал символ на цяла една епоха, бил пушач от 14-годишна възраст. Години след прочутата рекламна кампания, обаче, самият Лоусън се включи в редица кампании срещу тютюнопушенето.

Актьорът се простил с живота на 10-ти януари, в дома си в Сан Луис Обсипо. Причина за кончината му е респираторен проблем, свързан с белодробно заболяване.

Лоусън не е първото рекламно лице на Марлборо, което умира от болест на белите дробове, припомня Daily Mail. Преди него си отидоха и Дейвид Милър (починал от емфизем през 1987 г.) и Дейвид Маклийн (починал от рак на белите дробове през 1995 г.).

Ерик Лоусън е рекламно лице на популярната марка цигари в периода 1978-1981 г. Актьорът е известен и с участието си в популярните телевизионни сериали „Спасители на плажа“, „Ангелите на Чарли“ и др.