Сега четете
Google Translate вече превежда глас в реално време

Google Translate вече превежда глас в реално време

AndroidPIT-google-play-9559Преди няколко месеца Google започна разработката на нова функционалност за продължителен превод (Continuous Translation) в услугата за преводи Google Translate

През януари новият режим дори беше демонстриран публично от компанията, а сега той изглежда е готов за дебюта си.

Опцията се нарича Transcribe и вече би трябвало да е достъпна за повечето потребители на приложението за Android. Чрез нея можете да получите в реално време транскрипция в текстов формат на глас от някой от поддържаните езици към друг. Преводът се извършва на момента, а забавянето е минимално.

Google Translate включваше опция за транскрипция и досега, но при нея беше необходимо да въведете текст или глас и след това да изчакате обработката. Според Google това обаче не е подходящо при слушане на по-дълги дискусии по време на конференция или лекции.

Вижте и

За да използвате новата опция, трябва само да натиснете новия бутон Transcribe, което ще ви отведе към отделна страница за избор на езиците. Преводът започва при натискане на иконата с микрофон. Засега се поддържат само няколко езика – английски, френски, немски, хинди, португалски, руски, испански и тайландски. Няма съмнение, работата на приложението ще става все по-добра с времето и все повече езици ще бъдат добавяни – включително и българският.

Източник: Dir.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре