Сега четете
 Първи арест за убийството на словашкияжурналист и приятелката м

 Първи арест за убийството на словашкияжурналист и приятелката м

 

bcxvbcxvbcvxbxdf6546Първи арест за убийството на словашкияжурналист и приятелката му!Заподозрян за убийството на словашкия журналист Ян Куциак беше задържан в Словакия. Последваха още оставки.Полицията е извършила обиски в домовете на лица, отдавна заподозрени за разпространение на наркотици, съобщиха световните агенции.Обиските са извършени близо до селището Велка Мача, където са убитижурналистът и приятелката му. Задържан е заподозрян, за който се предполага, че е свързан с убийството.

Конфискувани са 160 г от наркотика перветин, хладно и огнестрелно оръжие, което е изпратено за балистична експертиза. Началникът на националната полиция Тибор Гашпар уточни, че е рано да се каже дали убийството е извършено с конфискуваното оръжие.

Основната версия за убийството на журналиста, работил за братиславското онлайн издание Aktuality.sk, е и остава разправа на италианската мафия Ндрангета. Куциак е подготвял материал за дейността на престъпната групировка в Словакия и връзките й с властите на страната.Вчера министърът на културата на Словакия Марек Мадярич подаде оставка заради убийството на журналиста.

Вижте и

Последваха оставки и на двама високопоставени чиновници, тъй като са споменати в последната статия на Ян Куциак. Това са Вилиам Ясан, секретар на Съвета за национална сигурност, и Мария Трошкова, съветничка на премиера Роберт Фицо, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.Ясан и Трошкова твърдят, че нямат нищо общо с убийството на журналиста, който пише за тях, че преди да навлязат в политиката, са били свързани с италиански бизнесмен. Куциак не посочва, че те са извършили нещо нередно, но призиви за тяхната оставка отправиха правосъдният министър Луция Житнянска и представители на опозицията. Двайсет и седем годишният Ян Куциак е разследвал предполагаеми престъпления на бизнесмени, някои от които свързани с политици.

В края на миналата седмица той и приятелката му бяха намерени застреляни. Полицията каза, че по всяка вероятност убийствата са свързани с професионалните занимания на младия мъж, припомни Ройтерс. Заради кървавата разправа, разтърсила словашкото общество, хиляди хора излязоха снощи на протест в столицата Братислава, свикан от опозицията, съобщи Асошиейтед прес.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре