Сега четете
Сарафов остро: Срам ме е от Гешев, ВСС незабавно да го отстрани

Сарафов остро: Срам ме е от Гешев, ВСС незабавно да го отстрани

Няма да правя театър и да късам ритуално и демонстративно оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Това заяви на извънреден брифинг директорът на НСлС Борислав Сарафов. Крайно време е някой да каже, че царят е гол, добави той и апелира ВСС незабавно да отстрани главния прокурор от поста му.

„Иван Гешев ясно показа днес, че има намерение да влиза в политиката. Нека Висшият съдебен съвет да го освободи. Той е непригоден да бъде главен прокурор“, отсече Сарафов.

„Точката на нетърпимост е стигнала до там, че е нужен катарзис, за да се отреже гнилото и прокуратурата да заработи. Явно Гешев смята, че притежава прокуратурата като собственост. Но никой не притежава нотариален акт за това. Срамувам се от поведението на Гешев„, каза още шефът на следствието, който по служба е и зам.-главен прокурор.

„Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължение, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите„, добави той.

Сарафов заяви още, че Иван Гешев е превърнал в „лична резиденция“ почивната база прокуратурата на Боровец. „Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма „Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване„, добави още той.

„Гешев ползва два бронирани автомобила, купени с пари от всеки магистрат в институцията. Стойността на всеки от тях е над 1 млн. лв., това е ярък пример за неговото родолюбие. Иван Гешев превърна прокуратурата и кабинета си в хан за ромските барони, с които вие знаете, че ходи да яде баклава във Факултета. Аз и колегите се срамуваме от неговото поведение. Недопустимо е институцията прокуратура да се ползва за личен ПР на Гешев“, допълни Сарафов.

Вижте и

„Всъщност самият той днес онагледи думите си, че политиката е навлязла дълбоко в прокуратурата, като каза, че днес негов състудент, на когото е възложил работата по „Барселонагейт“, на когото е възложено разследването по казуса, коментира с него развитието на разследването. Днес пред вас потвърждавам нещо, което вие знаете – именно това е начинът прокуратурата и лично главният прокурор да дава насоки кой казус, кога и по какъв начин да бъде решен. Днес сам призна, че държи делото „Барселонагейт“ на трупчета, за да може да извива ръцете на политиците“, твърди още шефът на следствието.

„Призовавам Иван Гешев спешно да бъде отстранен от ВСС, за да не продължи да нанася щети на прокуратурата. Повече от ясно е, че днес Гешев направи заявка за влизане в политиката – иска да се изкара като борец срещу мафията. Нека го направи достойно и освободи прокуратурата от своето нетърпимо присъствие“, отсече още Борислав Сарафов, отричайки зад гърба му да стоят политици. „Надявам се зад мен да стои само съпругата ми“, завърши той.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре