Областният управител на В. Търново уважи приема на Генералния консул на Русия

Областният управител проф. д-р Любомира Попова уважи приема на Генералния консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов и на неговата съпруга г-жа Татяна Громова. Събитието бе по повод пристигането на Генералния консул в страната. Проф. Любомира Попова пожела успешен мандат на Генералния консул и добави, че сътрудничеството и добрите взаимоотношения между Областна администрация – Велико Търново и консулството на Руската федерация в Русе ще продължат да се развиват в положителна посока, стъпвайки на основите на разбирателството между нашите две съседни страни.  Консулът получи от областния управител подарък, уникален керамичен съд изработен в грънчарската работилница на Самоводската чаршия.  14

По време на празничното събитие прозвучаха химните на Руската Федерация и на Република България.
Специален гост на събитието беше Извънредният и Пълномощен посланик на Руската Федерация в нашата страна Н. Пр. Анатолий Макаров. Той приветства присъстващите и подчерта значението на генералните консулства на Русия в градовете Русе и Варна. Кратко слово произнесе и новоназначеният г-н Громов, който постави акцент на това, че е радостен от възможността да работи за развитието на двустранните отношения между двете държави и то в страна като България, където винаги се е усещало приятелското настроение между двата славянски народа.
Сред официалните гости бяха областните управители на Русе, Габрово, Ловеч, Силистра, Търговище, кметове на населени места, заместник-кметът по устройство на територията на община Русе г-н Димитър Наков, председателят на Общинския съвет в града и новоизбран ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, досегашният ректор проф. д-р Велизара Пенчева, общественици, представители на медиите и бизнес средите и други.
Автор: Мирослав Дечев

За автора

Мирослав Дечев
Журналист, говорител, фоторепортер

Коментирайте първи тази публикация на "Областният управител на В. Търново уважи приема на Генералния консул на Русия"

Оставете коментар

Имейлът ви няма да бъде публикуван.


*