Сега четете
В Боянската църква ще се проведе първият „Софийски средновековен панаир“

В Боянската църква ще се проведе първият „Софийски средновековен панаир“

ba87dddece5aed4e06d80697dfad2e11На 21 и 22 юни за първи път ще се проведе „Софийски средновековен панаир“. Той се организира от сдружение „Модус Вивенди – Средновековно общество в България“ със съдействието на Националния исторически музей в Боянската църква. Събитието е част от подготовката на основното подобно събитие, насрочено за 21 и 22 септември.
На панаира ще бъдат пресъздадени по атрактивен начин битът, занаятите, изкуствата, военното дело и културата през периода XII-XIV в. в България, Византия, Латинския свят и Ориента.

Музей на открито с различни експозиции, спектакли, семинари, концерти със старинна музика и базар ще запознава посетителите със света на средновековния българин и неговите съседи – съюзници и врагове от Изтока и Запада – уникално докосване до цвета, вкуса и аромата на онова време.

На панаира ще има средновековен лагер с шатри, музей на открито, демонстрации и семинари по средновековни бойни умения (историческа фехтовка), стрелба с реконструкция на средновековен рефлексен лък, турнир, демонстрации на средновековни занаяти, демонстрация и дегустация на средновековни напитки и лакомства по автентични рецепти от Западна Европа и Византия, демонстрация на средновековни игри, демонстрация на средновековно жонгльорство и на танци с огън и др.

Вижте и

В панаира ще участват клубовете за исторически реконструкции и възстановки „Модус Вивенди – Средновековно общество в България“, Сдружението за исторически възстановки „Чигот” и музикалните групи „Eriney”, “Ambient Folklore”, “Der Dudelgeist”, Ансамбъл “Saltarello” и Дуо “Bass Dance”.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (2)
  • ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!!СОФИЙСКИЯТ СРЕДНОВЕКОВЕН ПАНАИР СЕ ОТЛАГА! Организаторите от „Modvs Vivendi – Средновековно общество в България“ и домакините от от Националния исторически музей взеха решение да отложат провеждането на събитието, поради тежката бедствена обстановка в Източна България и обявения национален траур. Част от участниците в програмата на събитието са от гр. Варна и в солидарност с тях и трагедията на всички пострадали и бедстващи в страната отлагаме провеждането на Софийския Средновековен Панаир на 21 и 22 юни.
    Допълнително ще обявим датите, за които се отлага събитието.
    Поднасяме извинения на всички, у които сме създали очакване за едно приятно и интересно изживяване. Благодарим ви за подкрепата! Надявайки се на разбиране от Ваша страна, Ви призоваваме и Вие да подкрепите бедстващите ни съграждани.
    Следете страницата ни във Facebook за допълнителни новини и информация за насрочването на нови дати за провеждането на Софийския Средновековен панаир!
    https://www.facebook.com/pages/MODVS…F/135697364978

  • Уважаеми приятели,
    Софийският средновековен панаир, който бе отложен заради трагедията в североизточна България, ще се състои на 5 и 6 юли. Ще има някои промени в програмата, за които ще ви информираме своевременно. Следете страницата на събитието за повече подробности от програмата на панаира.
    Моля, споделете новината и поканете приятелите си.
    Заповядайте!

    За повече информация посетете сайта на събитието във ФБ

    https://www.facebook.com/events/1392…344731/?ref=22

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре