Сега четете
Срещата между ГЕРБ-СДС и „БСП за България“ не се състоя

Срещата между ГЕРБ-СДС и „БСП за България“ не се състоя

Срещата между ГЕРБ-СДС и „БСП за България“ не се състоя. Социалистите не дойдоха за разговорите, насрочени за 11:00 часа в Народното събрание, потвърдиха и от двете политически сили.

Решението на Изпълнителното бюро на БСП е, че на разговори няма да се ходи, защото това е среща за сформиране на правителство с мандата на ГЕРБ, а ние имаме решение, че правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС няма да подкрепим, каза Ирена Анастасова от ръководството на БСП, потърсена за коментар.

По-късно от пресцентъра на БСП съобщиха, че са отговорили с писмо на поканата на ГЕРБ. От БСП посочиха, че форматът, който ГЕРБ предлага, противоречи на разбирането за надпартийно и експертно правителство, което да извади страната от политическата и институционална криза, в която сме поставени последните години.

Тази сутрин трябваше да се събере Изпълнителното бюро на БСП, за да реши дали социалистите да отидат на срещата с ГЕРБ. В събота Националният съвет на партията потвърди решението да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС.

Вижте и

Следващата среща, предвидена за днес, е между ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ“. Тя е насрочена за 13:00 часа. От 15:00 часа на разговори са поканени и партия „Величие“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре