Сега четете
Масови проверки за качеството на храната за Великден

Масови проверки за качеството на храната за Великден

По случай наближаващите празнични дни от Българската агенция по безопасност на храните продължават със засилените проверки в обекти за производство, пакетиране и търговия на хранителни продукти. Агенцията следи най-вече за качеството на продукти като агнешкото месо, козунаците, яйцата и боите за яйца. Проверките ще продължат и след Великден.

Към момента по заповедта от 8 април до настоящия момент са извършени над 2000 проверки. Съставени са 6 акта. Насочени са за унищожаване храни с неясен произход – около 200 кг от животински и 50 кг – от неживотински произход”, коментира Бистра Иванова от БАБХ.

Тя обясни, че агнешкото трябва да бъде маркирано и допълни, че въпросната маркировка гарантира безопасността на продукта.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре