Сега четете
Церемония по приемственост в изпълнителната власт ще се състои в МС

Церемония по приемственост в изпълнителната власт ще се състои в МС

Церемония по приемственост в изпълнителната власт ще се състои днес в Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Тя ще бъде в Гранитната зала. Предвидено е церемонията да започне, след като членовете на служебния кабинет положат клетва в Народното събрание. След церемонията в Министерски съвет ще последват церемонии по предаване на властта и в министерствата.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свика извънредно заседание на парламента от 09:00 ч, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Разпореждането е на основание чл. 78, т.1 от Конституцията. В дневния ред е включена една точка – полагане на клетва от членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента.

Вижте и

Предложеният от президента Румен Радев за служебен премиер Димитър Главчев предложи проект на структура и състав на служебен кабинет на 5 април. Това стана в сградата на президентството в присъствието на държавния глава Румен Радев и представители на парламентарно представените политически сили.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре