Сега четете
Кметът Васил Терзиев е издал заповед за проверки на имоти, общинска и държавна собственост в София, за установяване на незаконни и опасни сгради

Кметът Васил Терзиев е издал заповед за проверки на имоти, общинска и държавна собственост в София, за установяване на незаконни и опасни сгради

Издадох заповед за започване на обходи и проверки на имоти, общинска и държавна собственост, във всички райони на София за установяване на незаконни постройки и опасни сгради. Това написа кметът на София Васил Терзиев в официалната си страница във Фейсбук.

Терзиев обясни, че районните кметове и техните администрации ще имат три месеца, за да установят незаконните постройки и сградите, за които има риск от срутване, възникване на пожар, негодни за използване, не могат да бъдат ремонтирани или са вредни в санитарно-хигиенно отношение. „Ще направим данните от проверките публични, когато съберем цялата информация. Като следваща стъпка планираме огледи и картиране на незаконни или описани постройки и в частни имоти“, добави той.

По повод започналото преди дни принудително премахване на три незаконни постройки край брега на язовир „Искър“, които са на територията на държавното ловно стопанство „Искър“, Терзиев обясни, че това е провокирало много граждани да подават сигнали за други незаконни или опасни обекти.

Вижте и

Столичната община не за първи път премахва незаконни постройки. Целта ни този път е да подобрим цялата система по контрол, установяване, бюджетиране и осигуряване на средства за премахване на незаконни постройки и планирането на тези дейности, вместо действия на парче, категоричен е Терзиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре