Сега четете
Гейм, Сет, Мач: Григор Димитров прегази Алкарас и е на полуфинал в Маями

Гейм, Сет, Мач: Григор Димитров прегази Алкарас и е на полуфинал в Маями

Григор Димитров прегази Алкарас и е на полуфинал на тенистурнира в Маями. Това се случи тази вечер, българско време, а Гришо победи световния номер 2 в два бързи сета: 6:2 и 6:4.
Гейм, Сет, Мач: Григор Димитров прегази Алкарас и е на полуфинал в Маями

Както споменахме, победата на Григор Димитров бе постигната след само час и половина игра (по-точно, след 1 час и 33 минути). По този начин, българския тенисист се класира за полуфиналите на турнира в Маями. А това е един от най-силните турнири в тениса, „Мастър 1000“ в Маями.
На полуфиналите негов съперник ще бъде Александър Зверев.
Като любопитна новина може да отбележим, че на мача имаше куп знаменитости, примерно Майк Тайсън. И публиката определено не бе на страната на Григор. През цялото време подкрепяше Алкарас. Но това не попречи на родния тенисист, напротив, мотивира го да покаже най-доброто от себе си.
А ето и как се разви мача по сетове:

Първи сет:
Първият сервис в мача бе изпълнен от Григор Димитров. Геймът бе много завързан, като в началото Алкарас реализира няколко точки, но първи до предимство стигна Гришо и с удар над глава взе първия гейм в мача! Благодарение на своята агресия, българинът стигна до два шанса за пробив при сервис гейма на испанеца, който е поставен под №1 в схемата на турнира. След директна точка от сервис на Алкарас, Гришо изчака момента си и реализира втория шанс за пробив, за да поведе с 2:0. Три поредни грешки от форхенд на българина доведоха до шанс за рибрейк на Алкарас, но Гришо стигна от 15:40 до 40:40, а впоследствие успя да вземе маратонския гейм и при първата почивка в мача той водеше с 3:0. В четвъртия гейм на първия сет Гришо изоставаше с 0:40, но стигна до точка за пробив. Карлитос Алкарас обаче успя да се завърне в гейма и на два пъти да не допусне да бъде пробит.

Впоследствие испанецът стигна до предимство и с големи усилия успя да спечели гейма – 1:3. Световният №2 продължи с добрата си игра и при подаването на Гришо успя да навакса 2 точки изоставане, но Гришо го разходи по корта и стигна до точка за спечелване на гейма, който бързо след това отиде на сметката на българина – 4:1. Отговорът на младата звезда на световния тенис не закъсня – гейм на нула и 2:4. Българинът не допусна инерцията да окрили съперника му и взе лесно своето подаване, повеждайки с 5:2. Световният №12 успя да поведе с 3:0 при сервис гейма на испанеца, Алкарас изравни до 30:30, но след това сгреши и се стигна до сетбол за Григор Димитров, който той взе и така спечели сета с 6:2.
Григор Димитров победи Карлос Алкарас в Маями в два сета

Втори сет:
Григор Димитров отново сервираше първи, като бе повече от категоричен, печелейки гейма на нула. Класата на Алкарас обаче си каза думата и той изравни резултата – 1:1, след гейм на нула. Добрата игра на 32-годишния Димитров му помогна да спечели следващия гейм и да поведе с 2:1 при първата почивка в сета. При следващия гейм 12-години по-младият Алкарас допусна голяма грешка и даде възможност за пробив на Гришо, който я материализира – 3:1! Хасковлията затвърди пробива си с гейм на нула, с който поведе с 4:1 и показа, че е дошъл на корта само за едно – победа над водача в схемата на турнира. Следващият гейм бе особено ожесточен, като и двамата стигаха до предимство, което бързо след това се връщаше в начална позиция 40:40. В крайна сметка обаче, испанската надежда успя да спечели гейма и да остане в мача – 2:4. Играта на Алкарас потръгна и той поведе с 40:0 при сервис гейма на Григор и успя да пробие на свой ред – 3:4. След това световният №2 затвърди пробива, печелейки своя сервис гейм, за да стигне до равенство 4:4 в сета. Българинът успя да спре устрема на Алкарас, вземайки следващия гейм, който завърши с директна точка от сервис на Гришо за 5:4. При сервиса на Алкарас Григор показа, че прави невероятни ретури и реализира втория си пробив, който означаваше само едно – Гейм, Сет, Мач, Димитров!

Вижте и

Майк Тайсън в публиката на мача на Григор Димитров с Карлос Алкарас
Нека да пожелаем на Григор Димитров успех на турнира „Мастър 1000“ в Маями срещу Александър Зверев. Всички българи ще го подкрепяме и ще желаем да го видим на финала!

Накрая ще завърша и както започнах: Радвайте се, българи. Григор Димитров прегази Алкарас и е на полуфинал на тенистурнира в Маями.
Снимки: Тв скрийншот

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре