Сега четете
Саботаж е неявяването на градския прокурор Илиана Кирилова

Саботаж е неявяването на градския прокурор Илиана Кирилова

Никола Минчев, председател на временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, определи като саботаж неявяването за изслушване на ръководителя на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова. Той коментира темата пред медиите след края на заседанието.

 

Ще подновим поканата, тя е задължена да дойде пред парламентарната комисия, посочи Минчев. Той добави, че отказът да се яви пред комисията е изпратен от прокурор Кирилова половин час преди началото на заседанието, а е поканена още в понеделник да дойде.

 

Никола Минчев посочи, че ще бъдат изпратени покани за изслушване към и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, както и към двамата бивши главни прокурори Иван Гешев и Сотир Цацаров.

 

Председателят на комисията също така каза, че не е съгласен с обвиненията, че комисията се използва за политически цели.

 

Вижте и

По време на обсъждане на въпроса за неявяването на прокурор Кирилова, Мирослав Иванов от ПП-ДБ предложи комисията да покани и други представители на прокуратурата, за да се види „дали това ще е тенденциозно поведение“ от страна на прокуратурата. Народните представители Бойко Рашков и Настимир Ананиев отбелязаха, че са щели да зададат на Илиана Кирилова въпроси по отношение на съмнения за нейни контакти с Петьо Петров – Еврото, както и за разпределението на дела в Софийска градска прокуратура и назначенията на прокурори.

 

Любословие.бг припомня, че в писмо до Никола Минчев, ръководителят на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова посочва, че „съгласно конституционно регламентираното разделение на властите, изричното решение на Конституционния съд от 2017 г., както и законовите разпоредби“, намирам явяването ѝ пред комисията за „неподходящо“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре